2 dagar kvar att rädda internet

Grafikfejs
Paradox Interactive
2 dagar kvar att rädda internet

På onsdag är sista dagen för att rädda internet. Då bestäms det vilka ändringsförslag till det omtalade Telekompaketet som politikerna i Bryssel kommer kunna rösta på den 5:e Maj. Om allt går som politikerna vill så inkommer inga ändringsförslag och det fria internet är för alltid över.

I korthet betyder Telekompaketet för internets del att operatörerna har rätt att dela in internet i mindre subnät. Operatörerna kan då prissätta enligt kabeltv-modellen, ju fler platser och tjänster du kan använda desto dyrare månadskostnad. Men det ger dem också rätt att helt bojkotta vissa delar av internet. Operatörer med IP-telefoni kan välja att inte tillåta Skype genom deras nät. Internet blir en kommersiell produkt.

Det fetaste fingret i mänskliga rättigheternas anus är ändå möjligheten för operatörerna att kunna stänga av vem som helst utan brottsprövning i domstol. .

Två tillägg som man hoppas mycket på just nu är Tillägg 138. Det säger att operatörerna själva inte får ägna sig åt rättsskipning, utan tillämpa principen att eventuella begränsningar i medborgares rätt till yttrande- och informationsfrihet ska skötas av rättsvårdande myndigheter, (dvs av en domstol). Går inte Tillägg 138 igenom kan operatörerna själva bestämma när en användare stängs av eller inte.

Så, två dagar kvar tills vi vet om internetfrihetens klocka har klämtat för sista gången.

http://www.onlinegamer.se/uploads/images/pip-banner02.jpg

#blogg


signatur

När jag blir stor ska jag också ha dubbelskägg!

1
Skriv svar