Skivor man inte kan leva utan: Envy - A Dead Sinking Story

Medlem
Skivor man inte kan leva utan: Envy - A Dead Sinking Story

Envy är ett av de banden som arbetar med extrema poler. Viskningar, skrik, tremolon och hardcorebreakdowns och allting i ett ständigt crescendo som exploderar och sedan försvinner för att lämna dig skakad och undrandes över vad som hände. Det är så extremt smygande musik att innan du förstår vad som händer så är det redan för sent, du är fastsnarad, inlåst, i skivan och du kommer aldrig mer att släppa den.

Det är svårt att prata om den här typen av musik generellt sett eftersom det är känslan i musiken som är grejen, det är inte som en powermetal-platta där man kan peka på ett speciellt riff som är bra. Med Envy är det lite som att ha sex med ett schizofrent våldtäktsoffer, ena stunden så är hon över dig, bitandes och skrikandes, andra sekunden så ligger hon på golvet och hulkar tyst för sig själv och du känner dig nästan lite skyldig till att du befinner dig där över huvud taget. Hela skivan osar klaustrofobisk ångest och uppgivenhet, men samtidigt så känns den väldigt varm och tröstande.

Jag tror att den här skivan kan uppskattas utav folk från alla musikaliska bakgrunder, förutom kanske Madonna/Abba-folk då det kräver att man är aningen öppen för en annorlunda syn på musik (stereotyper, hell yes!).

Här hittar du deras Myspace. Gör din musiksmak en tjänst och lyssna lite.

#blogg


signatur

[size="8"]Curse unto thee, thou flesh of these hands
For hast thou not hid me from salvation?[/size]

1
Skriv svar