Skivor man inte kan leva utan: Pantera - 101 Proof

Medlem
Skivor man inte kan leva utan: Pantera - 101 Proof

Egentligen så skulle man kunna plocka in precis alla skivor från Cowboys from Hell och framåt här, men eftersom jag tänkte försöka hålla mig (till att börja med i alla fall) med en skiva per band så får det bli den här.
Pantera är skiten på skiva, men live så tar de det hela till en ny nivå(pun intended), och med tanke på att 101 proof har grymt bra ljud, om än inte i Live Cannibalism-nivå, och en setlist från helvetet så är det rakt igenom en jävla tokskiva. Det finns inte en dålig låt i och med att turnén hölls mellan Great Southern Trendkill och Reinventing the steel så de har i princip hela sin karriär bakom sig.

Musiken då, för de som inte redan är initierade, är väl ganska lätt att beskriva. Det är grunderna till i princip all hård musik som spelas idag, det är feta riff, feta solon, skrik, sång och en tyngd som om du låg under ett höghus och 400 elefanter hade rejvdisco ovanpå. Det är inte otillgänligt, men det är inte kommersiellt, det är stenhårt, men utan att minska ner på känslorna. Rakt igenom hela karriären så finns det dock ett genomgående drag. De har alltid haft det långa fingret ute, åt allt och alla.

Tio poäng till den som första gången han lyssnar på låten hinner höra vad Phil säger i slutet på Walk (han håller ett litet peptalk inför becoming)

Låtar som måste höras:
Walk, Becoming, This Love, War Nerve

Myspacen:

Pantera

#blogg


signatur

[size="8"]Curse unto thee, thou flesh of these hands
For hast thou not hid me from salvation?[/size]

1
Skriv svar