Angående det här med rättsäkerhet

Medlem
Angående det här med rättsäkerhet

Tja, nu är det cirkus 50 minuter sedan vi blev rövknullade med en ananas, och det har redan funnits völk som utnyttjat möjligheten att ge sig på andra människors ipn.
Det är dock inte vad jag tänkte ta upp ikväll.

Vad som är på kartan är snarare hur man, så kostnadseffektivt som möjligt, ska skydda sig mot det här. Vad ska man göra om man får ett brev hem? Ska man böja sig och ta emot, eller ska man stå emot? Finns det några tidigare fall som man kan referera till?

Steg 1 för alla är att skaffa en trådlösaccesspunkt för att skapa ett öppet nätverk. På så sätt så kan de inte bevisa att det var du eller personen som står för abonnemanget som utförde "the deed", och kan därför inte heller anklaga dig för något brottsligt. Fon har ett ganska bra system, om man ändå ska köpa en ny router/accesspunkt. Läs gärna in er lite på filosofin, personligen så tycker jag den är klockren.
Skulle det nu vara som så att du känner att just det här med öppna nätverk inte är din grej, då är en VPN-tunnel mot en anonymiseringstjänst nästa steg. Dold.se är relativt stor, och kostar 49kr/mån, Flashback (vars server verkar vara nere just nu, osäker på varför) har också en anonymiseringstjänst för 49kr/mån. Därutöver finns t ex Relakks och Ipredator. Sistnämnda är dock bara i beta, men den kommer från killarna bakom The Piratebay, så antagligen blir den kickass.
Efter det här så ska du ha en bra grund att stå på, när vi går vidare till nästa punkt.

Vad gör du om du får hem ett brev med jämkningskrav?
Har du följt föregående punkt så ska du helt enkelt bestrida allting som står där i, hävda total oskyldighet.

Faktum är att föregående punkter i princip omöjliggör bevisningen, och vi har ett helt gäng med danska fall att luta oss mot. Faktum är att den här lagen kommer bara fungera så länge som de som anmäls är IT-okunniga, så fort ett gäng IT-snubbar blir anmälda så kommer allt gå bananas.

Den här sidan är förvisso mot FRA
, men den har ganska matnyttig information som även går att applicera i det här fallet.

#blogg


signatur

[size="8"]Curse unto thee, thou flesh of these hands
For hast thou not hid me from salvation?[/size]

1
Skriv svar