Att bo i svenska Silent Hill

Frilansare
Att bo i svenska Silent Hill

Att bo i Tystberga
Tystberga kan verkligen erbjuda bästa livskvalitet. Att kunna leva i naturen att andas frisk luft omgiven av skogar sjöar och öppna landskap och samtidigt nå storstaden med dess marknader inom en timme.

Unikt för Tystberga är den närliggande skärgården. På öarna finns bofast befolkning som livnär sig på fiske hantverk mm. Dessa öbor är för sin överlevnad beroende av turism samt Tystberga som samhälle.

Tystberga kan erbjuda bygdens innevånare service i form av distriktssköterska, bibliotek, post, Konsumbutik, bensinmack och pizzeria. Det finns även en aktiv företagarförening med en speciell turistgrupp samt en eaterensemble som vinner allt mer aktning och framgång. Aktiv idrottsförening, hembygdsförening samt en nyrenoverad skola för årskurserna 1-6. Dagis-fritids finns för de mindre barnen.

Tystberga ligger i ett mycket unikt och naturkulturellt område med bosättningar från 800-talet. Tystbergadalen sträcker sig milsvid ner mot den vackra Sörmlandskusten och möter där både Nynäs naturreservat med ett 30 km2 fridlyst område och Nynäs slott med anor från 1300-talet samt friluftsparadiset Stendörren där de berömda hängbroarna gör det möjligt att komma ut bland öarna även om man saknar båt.

Dimmigt stora delar av året.

Saxat från sr.se
Brutalt djurplågeri i Tystberga
Polisen har inlett en förundersökning om djurplågeri, sedan någon dödat två kaniner i Tystberga, utanför Nyköping. En kanin var upphängd utanför ägarens dörr, den andra utanför en affär i Tystberga.

Polisen har fått in flera anonyma tips med namn på personer, som skulle kunna knytas till gärningarna. Det kan enligt polisen vara ungdomar som står bakom det hela, men kontakter har också tagits med polisens kriminalunderrättelsetjänst.

#blogg

Medlem
Att bo i svenska Silent Hill

8 sidor i nästa Super PLAY: Stort reportage från ett dimmigt Tystberga!

1
Skriv svar