Hur man gör det bästa lite bättre

Inaktiv
Hur man gör det bästa lite bättre

Jag gav Skate en tia i betyg i Super Play förra året, och jag har nog aldrig varit så säker på att den där siffran i slutet av texten helt överenstämde med vad jag kände för spelet jag recenserade. Det var allt jag önskat mej och drömt om sedan första gången jag spelade Skate or Die (tvåan är bättre), Thrasher: Skate and Destroy och THPS (tvåan är bäst). Det var ett kärleksbrev till en av de subkulturer jag älskat i större delen av mitt liv, och det var fullständigt kompromisslöst i sitt utförande. För min del hade Black Box kunnat sluta där, pensionerat sitt Skate-team och flyttat till varmare breddgrader.

Det gjorde dom inte. Tvärtom utökade dom manskapet, började fila på versioner till DS och Wii - och inledde förbättringen av grundformulan. En uppföljare var lika oundvikligt som, så klart, efterlängtad.

Så vad är nytt i Skate 2? Nya trailern avslöjar en hel del finputs som mycket väl kan göra uppföljaren till en ännu bättre upplevelse - även om överraskningsmomentet inte längre finns där.

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swfla..." id="gtembed" width="480" height="392"> <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param name="allowFullScreen" value="true" /> <param name="movie" value="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?umid=247974"/> <param name="quality" value="high" /> <embed src="http://www.gametrailers.com/remote_wrap.php?umid=247974" swLiveConnect="true" name="gtembed" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="true" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="392"></embed> </object>

I punktform, sniffat från ovanstående bildrutor:

Man kan kliva av brädan.
Kommer förmodligen leda till en ban-/stadsdesign som är lite mer trång. Trailern skvallrar om ett par riktigt sjuka drops - tack vare gång/klättring. Efterlängtat.

Man kan förändra omgivningen.
Precis som Black Box berättade för mej (som jag skrev om i senaste SP) angående Skate It! kommer också Skate 2 tillåta spelaren att ändra omgivningarna. Exakt hur mycket man kan bygga om går inte att säga något om än, men det kommer garanterat handla om mer än att bara flytta parkbänkar.

Nya karaktärsmöjligheter
Först i raden av självklara förändringar = man kan göra/spela som tjej.

Nya trick
Självklar förändring no 2: utbyggd trickbok. Handflippar, No Comply, handstands, hippie-hopp (tacka skate-communityt för det här) och ett par nya tillägg till ett redan digert tricksystem. Vi håller tummarna för att man inte ska behöva kompromissa med logiken.

Nya proffs
Koston, Dyrdek m.fl. Ingen särskild reaktion.

Det ser bra ut. Återkommer med förändringar jag tror - och hoppas - är på väg.

#blogg


signatur
1
Skriv svar