Förförd Bergman

Medlem
Förförd Bergman

Världens bästa band, Sparks, som ni kan läsa mer om här, är högaktuella idag. Det är nämligen äntligen dags för deras efterlängtade radioteater om Ingmar Bergman att sändas. Vad som är synnerligen speciellt i sammanhanget är att bröderna Ron och Russell Mael, som utgör gruppen Sparks, framför det hela live på södra teatern ikväll, samtidigt som pjäsen sänds i P1.

Bröderna Ron och och Russell Mael hjärtar Ingmar Bergman ikväll. Missa inte!

Sparks om sin pjäs:
Den internationellt hyllade filmregissören Ingmar Bergman brukade ägna sig åt ämnen som döden, tron, Guds existens och kampen för att finna kärlek och mening i våra liv. I den här radiomusikalfantasin möter Bergman lockelsen från ett mytologiskt Hollywood, ett Hollywood som kan verka utgöra motsatsen till allt han står för som frestar honom och som till sist försöker kontrollera honom. Vad som börjar med att Bergman försöker ta reda på vilka eventuella ömsesidiga vinster som ett arbete i Hollywood skulle kunna innebära, övergår i en kafkaartad mardröm, en mardröm som tar slut först genom ett ingripande från en högst osannolik räddande ängel.

Det här är ett lysande tillfälle att djupdyka i Sparks underfundiga "maelstrom of madness", som utmärkt deras musik sedan tidigt sjuttiotal. Missa det inte för allt smör i småland. (Vidareutbildning i ämnet: skivorna Lil' Beethoven, Hello Young Lovers och Exotic Creatures of the Deep)

P1 ikväll, 19:03.

#blogg

Inaktiv
Förförd Bergman

Fan att man var upptagen med annat

Om du är sugen så går det en repris på söndag, tror jag.


signatur

Kittens are for real!

Inaktiv

Tackar, det ska jag kolla upp.

*Edit: Den finns att lyssna på på nätet t.o.m. 12:e september!
http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=965&grupp=8411

1
Skriv svar