Rör inte mina skogspluttar

Medlem
Rör inte mina skogspluttar

Någon skulle kunna tro att jag med min blogg upprättat en klagomur. Att jag bara kommer använda den här spacen till att spy galla över saker i spelbranschen. Så är det inte alls. Jag beräknar att jag kommer använda exakt 25 procent av inläggen till att uttrycka mig i positiva ordalag! Som nu när jag skriver om världens bästa Playstation 3-spel. Pixeljunk Monsters.

<img src="http://www.superplay.se/medlem/bilder/_imgu.php?m=0&i=4322" width=480>
Om en fladdermus tar sig igenom luftförsvaret reloadar jag. Ingen äter mina skogspluttar!

Om du köpte en Playstation 3 och liksom jag undrar vad du egentligen ska spela på den så är svaret Pixeljunk Monsters. Det kostar 45 kronor, men det kunde lika gärna ha stått 450 på prislappen. Det är en hjärtevärmande take på tower defense-genren* där man räddar darrande skogspluttar från annalkande monster genom att bygga om skogens träd till olika typer av vapentorn och uppgradera desamma genom att utföra något som ser ut som en regndans. I bakgrunden spelas avskalad japansk naturtekno.

Q-Games (OBS: ej Q Entertainment) har tagit en väletablerad genre och förvandlat den till något mycket charmigare där allting känns som att det hänger ihop och betyder något.

Det i sig hade varit gott nog. Sedan spelar man co-opläget. Två små medicinmän som springer omkring i skogen, drar upp strategier tillsammans, bygger vapentorn, samlar pengar och gör high five efter varje avklarad bana. Här finns något att lära för alla spelutvecklare som siktar på att leverera ett givande parspel.

En god vän kom hem till mig, spelade några banor i co-op och har sedan dess funderat på att köpa en Playstation 3. För honom är inte Metal Gear Solid 4 maskinsäljaren. Istället är det fyramannaprojektet och 45-kronorsnedladdningen Pixeljunk Monsters som till slut kommer få honom att spendera 4 000 kronor. Att knyta Q-Games till sig kan vara det smartaste Sony gjort sedan de uppfann Walkman.

<FONT style="BACKGROUND-COLOR: yellow">*Populär genre framför allt bland amatörspelutvecklare där fiender snirklar sig fram mot ett slags bas som måste skyddas. Spelaren måste använda olika sorters stationära vapen och uppgradera dem strategiskt för att ha en chans att överleva.</FONT>

#blogg


signatur

Vincere vel mori.

Rör inte mina skogspluttar

Lyssna på Tommy, folks. Pixeljunk är teh shit!


signatur

Kittens are for real!

Medlem

Och för 25 kronor till får man 15 nya banor i expansionen Encore.


signatur

Vincere vel mori.

Medlem

Jag och min bror brukar spela Pixeljunk monsters tillsammans. Klart värt pengarna, men det skulle va bra om man kunde överföra pengar mellan spelarna i tvåspelarläget. I snåla sitiationer kan jag tycka att sådan funktion hade behövts.


signatur
Medlem

Jag har funderat lite på det där. På Q-Games säger man att det är en medveten co-optanke som ska få spelarna att samarbeta tajtare. Jag håller nog med dig Jemura: det vore tufft om man var tvungen att gå till varandra och kanske toktrycka på nån knapp för att överföra slantar till sin kompis.


signatur

Vincere vel mori.

1
Skriv svar