Att gubba en text

Medlem
Att gubba en text

Jag har vikarierat som Thomas Petersson på PC Gamer ett tag nu. Det betyder att jag pillar med sidschemat, lägger ut texter på frilansar och gubbar texterna. Allt som är kul med att göra tidning. Jag brukar säga att det är lite som att vara hundvakt: man får klappa hunden och leka med den och sen lämnar man tillbaka den till ägarna. Det är det perfekta frilansgiget.

Att gubba text är en gammal term som vi myntade på Super PLAY för många år sedan. Gubbandet består i att en textgubbe läser igenom texterna och kommer med konstruktiv kritik. Sen jobbar skribenten igenom texten ett varv till baserat på denna. Texten blir då AVGUBBAD och ännu bättre.

Så här såg det till exempel ut när jag gubbade Jakob Svärds eminenta artikel om <em>Starcraft II</em> som vi kör i septembernumret av PC Gamer.

<img class="alignnone size-full wp-image-691" title="Gubbat" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/08/gobbagegga-liten...." alt="Gubbat" width="500" height="301" />

RÖTT=bort
GULT=oklarheter
GRÖNT=toppen
BLÅTT=mina ändringar
FETT=mina kommentarer

Så. Nu vet ni lite mer om hur det är att jobba på en tidningsredaktion. Resten av helgen ska jag ägna åt fantastiska <a href="http://trydling.wordpress.com/2009/08/14/trials/">Trials HD</a>.

Och förresten: <em>Starcraft II</em> kommer bli awesome. Efter att ha läst Jakob Svärds artikel blev jag plötsligt väldigt pepp. Synd bara att det, i likhet med många andra stortitlar, har flyttats fram till 2010.

Jag gubbar på Wordpress också.

#blogg


signatur

Vincere vel mori.

Att gubba en text

Ja, nu får du ligga i med Trials. Jag har gått om på de flesta banorna!


signatur

Kittens are for real!

Medlem

Satan!


signatur

Vincere vel mori.

Inaktiv

Gubba är gammalt slang för bajsa i Skellefteåtrakterna (och säkert på fler ställen).
Att bajsa en text


signatur
Medlem

Satan!


signatur

Vincere vel mori.

Medlem

Jag tycker uttrycket funkar ännu bättre nu när jag vet det!

Medlem

Posta gärna mer sådant här!


signatur

How do I get out of this chicken s**t outfit?

1
Skriv svar