Varför du borde spela Diablo 1 igen

Medlem
Varför du borde spela Diablo 1 igen

Med tanke på att Diablo 3 nu är påväg är det många som i sin iver att få spela detta nya bloddrypande action, istället förlustar sig på tidigare versioner så som Diablo 2 och Diablo 1.
Jag tycker att alla som tycker att Diablo 3 verkar äns aningen roligt bör spela igenom ettan minst en gång innan denna andra uppföljare släpps. "Men varför dåra? 2:an är ju mycket roligare och mer avancerat." tänker nog hälften av er nu. Förvisso har ni delvis rätt och jag kommer i en senare blogg (gissa rubriken till den) att försöka övertyga er att spela igenom det med. Men detta gör inte att orginalet ska förbises.

Diablo var ett till ytan inte så upphetsande spel. 1996 var inte ett år som innehöll många spel där man gick och dödade monster med yxor och magi gämfört med dagens mått mätt, men vi kan om vi går lite djupare in i spelet se en hel del saker som gör att det särskiljer sig radikalt. Den första detaljen som man måste notera med diablo är självklart hur kartorna genereras. Att vid varje genomspelning aldrig veta var någonting ligger eller hur nivåerna kommer att se ut ger en otrolig längd till spelet och spelaren känner även sig mycket mer unik eftersom att kartorna blir så unika. Vi kan även se hur mörkt diablo 1 är både i historian och i kartorna. Vem kan inte glömma Catacombs musiken med de skrikande barnen, eller hell nivåerna där väggarna är fyllda med blod och du vandrar förbi spetsade personer i dröser som i olika vidriga ställningar blir spetsade eller klyvna av diverse tortyrföremål.
Dock så är det som jag tycker är den stora anledningen till ett återspel är att än en gång få uppleva historian och fräsha upp minet av den. Både med tanke på att vi i Diablo 3 kommer att få återvända till kyrkan och Tristram och vi därför förmodligen kommer få en del referenser till 1:an, vilka kan vara bra att förstå. Men även för att få uppleva ett spel där de flesta quests verkglien är riktigt mörka (the butcher, nån) och inte heller hela spelet, när man väl har vadat sig igenom hela hellvettet, slutar i nån riktig lycka.

Vanligtvis så är jag väldigt liberal när det gäller nerladdning (mer om det en annan gång) men bra spel köper man... speciellt när de är så gamla och billiga som Diablo. 59 kr + 20 kr frakt på Ginza är det helt klart värt.

#blogg


signatur

Firefox addon som används i mattetrivian: [http]http://thewe.net/tex/[/http]

1
Skriv svar