Diablo III i Caldeum

Medlem
Diablo III i Caldeum

Om ni går in på diablo 3 hemsidan och klickar er fram till world - caldeum kommer ni att få se väldigt snygga concept arts och en beskrivning av den nya staden Caldeum.

Det skrivs att det är en av de stora städerna i Khanduras, vilket är den ena av de två kontinenterna i Diablovärlden. Hur diablovärlden ser ut kan ni se här.
Dock så är staden övergiven, och det blir nog förmodligen istället en spökstad där vi antingen kommer få en dungeoun, eller ha som rastplatts. Med tanke på den här bilden blir det nog mer spökstad att med dungeon:

Staden gick enligt texten under på grund av att den var så väldigt beroende på sin kejsare Hakan. När sedan Hakan blev sjuk blev även staden sämre och när han dog blev det hela till en slum, och mer förtäljer inte texten.
Det hela påminner väldigt mycket om Diablo 1 historien: Kung Leoric härskade över tristram i dess frodiga dagar. Men när hans son Albrect blev kidnappad blev han helt förtvivlad, och skickade ut sökare efter sökare efter sin son. När ingenting gick att finna började han anklaga befolkningen i staden för kidnappningen och hängde mer än hälften av staden i sin lust för hämnd och förtvlivlan. För att inte hela byn skulle bli utrotad blev kungens rådgivare tvungen att stoppa hans framfart, och döda han. Men innan han dog så svor han en förbannelse över dem, att de för evigt i sin död skulle käna honom. Vilket i sin tur ledde fram till Skeleton King (vilket är en av questsen i D1).

Den historien från diablo 1 är inte snarlik mot denna från Diablo 3, men har ändå sina likheter, så det kan ju hända att vi får se en ny Skeleton emperor där.

#blogg


signatur

Firefox addon som används i mattetrivian: [http]http://thewe.net/tex/[/http]

1
Skriv svar