Moonwalking i 16bits eran

Inaktiv
Moonwalking i 16bits eran

Michael Jackson är en finurlig prick. Inte alla vilar på gränsen mellan svart å vit, geni å knasboll samtidigt. Idag fyller storheten gubbe (50) och kanske får vi aldrig se honom moonwalka igen. Därför vill jag ta er med tillbaka till en tid då Michael Jackson var stor, och till och med licensspel kunde vara bra.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/i7GxI9aiiYE&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/i7GxI9aiiYE&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Man måste ju älska SEGAs oskyldiga smutskastning
När jag var en liten pilt hade jag en period då Majkel var kung och detta spelet var bäst. Kanske är det nostalgiseringen som gör det, men när jag prövade spelet idag igen. Så måste jag säga att det håller. Visst brister det också, men Moonwalker är en fullt kompetent hybrid av plattform och dance em up. Då som nu. Sen är det ju alldeles för få spel där man får nöjet att spränga folk genom att kasta en hatt.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/StT5017hCFk&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/StT5017hCFk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Orginalet är däremot en mer beat em up inriktad historia från arkadhallarna. Även om spelet är kort så är detta en riktig myntslukare. Ibland slås du av tanken att Michael Jackson (som enligt creditsen ska ha gjort hela spelet själv) var ruggigt trött på sig själv. För i detta spelet kommer du dö, och du kommer dö igen. Upprepande "gang bangad" från horder av robotar, gangsters, street thugs, kamphundar, mer robotar och elakingarnas elaking Mr. Big (den som tänkte på Sex and the City får 5 tjejpoäng).

Har ni chansen så tycker jag att ni ska pröva något av dessa två, dagen till ära.

Your butt is mine - Michael Jackson

#blogg

1
Skriv svar