Lucka 3 - Julkalender 2009

Skägg.
10 Chambers
Lucka 3 - Julkalender 2009

SpelledarN^ - Julkalender 2009

Lucka 3: Fjärde väggen

Installationen var precis så alldaglig och trist som spelinstallationer har en tendens att vara. Allt så när som på licensavtalet. Istället för spaltmeter av legalt pladder fanns där en festlig bild av en tomte i ASCII-art.
- Äsch, tänkte Mårten avfärdande. Det är väl han som rippat spelet som vill vara lite rolig.
Efter slutförd installation låg en liten, röd ikon på det överbelamrade skrivbordet. Mos Craciun. Mårten dubbelklickade effektivt på ikonen, men ingenting hände. En minut av pillande med kompatibilitetslägen och administratörsrättigheter fick samma otillfredställande resultat. En medeldjup suck letade sig ut ur hans näsborrar. Det var långt ifrån första gången Mårten upplevt att ett mjukvaruprogram inte uppnår full funktionalitet från första början. Allt han ville göra var att snabbkolla ett litet, förhoppningsvis intressant indiespel men inte ens så enkla saker ville den här långsamma dagen låta honom uppleva.

Han tittade förstrött ut på det kalla men ganska torra vädret utanför fönstret och insåg att han verkligen inte kände för att gå ut alls. Plötsligt såg han något skymta till i ögonvrån. Någonting vitt och litet befann sig garanterat längst upp till vänster i hans halvtrötta blickfång. Istället för att försvinna vid närmare inspektion, som den här sortens synvillor vanligtvis gör, var den kvar även när Mårten blängde ilskt på den. Han gnuggade ögonen och nu såg han att det var den lilla textsnutten "Game saved" som stod där. Plötsligt försvann den. Mårten ansträngde sig och, som vore det den mest alldagliga sak, frammanade han texten igen. En annan koncentrerad tanke fick fram texten "Game loaded" samtidigt som det han tittade på verkade hoppa till på ett lite mekaniskt vis. Mårten fattade sig snabbt och reste sig från stolen. Han tänkte till sådär lite extra hårt och inriktat och lyckades frammana "Game loaded" längst upp till vänster i sitt blickfång och han satt ögonblickligen på stolen han nyss rest sig ifrån och tittade ut genom fönstret...

Fortsättning följer...

#blogg


signatur
1
Skriv svar