Lucka 5 och 6 - Julkalender 2009

Skägg.
10 Chambers
Lucka 5 och 6 - Julkalender 2009

SpelledarN^ - Julkalender 2009

Lucka 5 och 6: Replenish health

Om möjligheterna att spara och ladda positioner i tid och rum var så väl fungerande som han fått sken av så var Mårten Fagerkvist nu något av en superhjälte. Alla åtaganden har en chans att sluta på ett, gentemot förväntningarna positivt eller negativt sätt. Med möjligheten att försöka sig på samma åtagande ett flertal gånger, kan den initiala påverkan förändras efter en empirisk studie av dess följder. Mårten hade inte lyckats tänka så intrikata tankar sedan han spenderat ett halvt sommarlov med att försöka förstå sig på strängteorin. Kanske skulle han börja fundera på ett superhjältenamn.

Som ingenting byttes hans kvasiintellektuella försök att analysera situationen mot samma barnsliga glädje han haft för bara någon minut sedan.
- Inte får man någonting gjort av att överanalysera saker och ting, sa Mårten samtidigt som han lunkade fram till kylskåpet och plockade fram en liten bytta med gårdagens spaghetti och köttfärssås. Två minuter i mikron brukar resultera i en sådär lite extra varm maträtt. En sådan som kräver flera vindpustar för att inte bränna tungan så att den känns knottrig i flera timmar. Mårten lät cayennepeppar och lite salt hagla ner över pastan, som fortfarande låg i plastbyttan, och satte sig vid köksbordet. Han sparade sin position och smaskade i sig som bara en ungkarl kan under en bolognesefrukost klockan 11:34 en vardag. Efter maten laddade han positionen igen. Nu låg spaghettin lika varm och överkryddad i IKEA-plastbyttan igen. Mårten kände efter. Han hade fortfarande smaken av den småexotiska maten i färskt minne och var säker på att han ätit nyss. Hans mage var däremot åter igen tom vilket förstås medförde hunger. Han var helt enkelt tvungen att käka upp spaghettin igen. Den var lika god som första gången. Mårten lade till "Mat" som en fördel på sin mentala lista över saker som var positiva med sina nyfunna krafter.

Fortsättning följer...

#blogg


signatur
1
Skriv svar