Lucka 7 - Julkalender 2009

Skägg.
10 Chambers
Lucka 7 - Julkalender 2009

Det blev körigt med tid i slutet av helgen och måndagen (en kombination av bland annat julbord och blodgivning, på en höft). Jag gjorde därför en "fuling" (lol, fuling...) och gjorde om söndagens lucka till en dubbellucka. Under tisdagen ska planeringen ordna till sig igen. Ledningen (min goseapa "Apa") ursäktar för eventuella besvär som uppstått i samband med dessa problem.

SpelledarN^ - Julkalender 2009

Lucka 7: Byt map

Mårten bestämde sig för att det nu var dags att ta dagen vid hornen och ge sig ut i verkligheten. Med sina nyvunna, nästintill superhjältemässiga krafter skulle ingenting kunna stoppa honom.

En uppmärksam och inte, likt författaren, världsfrånvänd läsare kan reagera på denna nonchalanta inställning hos protagonisten. Om något så här surrealistiskt inträffar i någons liv tordes en vanlig reaktion vara att gå till sängs och förmoda att allt bara är en ovanligt verklighetstrogen lucid dröm. Mårten Fagerkvist var däremot en ung man som dagligen hade tankegångar kring övernaturliga fenomen, och en del av honom väntade ständigt på att saker som denna skulle inträffa. Man skulle kunna säga att I hans sinne fanns en gigantisk "I Want To Believe"-affisch. Det här var ännu en i raden av dagar som livet erbjuder och med tanke på hur förträffligt den börjat så skulle det till riktigt dåliga odds för att den skulle sluta illa.

Torrt och kallt var två adjektiv som passade in extra bra på denna dag. Det lilla radhusområdet hade ett tunt lager av frost över sig och låg ganska tyst då alla arbetsförmögna, icke i omtalat utanförskap levande medborgare tagit sig till sina respektiva arbetsplatser för flera timmar sedan. En äldre herre med liten mössa och mellanstor hund vandrade en bit bort. Nu var Mårten utanför sandbox mode och i den verkliga världen. Han var långt ifrån säker på att den behändiga spara/ladda-funktionen verkligen fungerade på riktigt. Allting skulle kunna vara någon sorts hallucination eller psykos som den blida Mårten hamnat i av någon anledning. Det var dags att testa på en utomstående, i det här fallet den äldre herren med hunden. Mårten sparade och stegade bestämt fram till mannen.

Fortsättning följer...

#blogg


signatur
1
Skriv svar