Lucka 10 - Julkalender 2009

Skägg.
10 Chambers
Lucka 10 - Julkalender 2009

SpelledarN^ - Julkalender 2009

Lucka 10: Buy time

Nu skulle nobla ideologier och idogt filosoferande få vänta. Mårten hade lovat sig själv att få sina julklappar inhandlade idag och undvika all form av förhalning som i denna tidsålder var mycket vanlig. Han skulle nyttja privilegiet av närliggande kollektivtrafik och fara in till samhällets mer tätbebodda område där ett större antal butiker bara väntade på glada julkonsumenters vidöppna plånböcker.

På väg mot busshållplatsen låg en lokal närhandel. Denna ägdes av Sanjar Baraki, en levnadsglad fd. iranier som lyckats undgå småbutikernas ständiga nedläggning genom att låta sig franchisas av Tempo. Det som förut hette Sanjars Livs var nu Tempo Grandalen, vilket inte bara medförde diverse formella fördelar kring marknadsföring och varusortiment utan som också gav de mycket genomsnittligt auktoritetstroende kunderna igenkännandets försäkran om kvalité.

Mårten skulle inhandla busskort, något som kommunen krävde av sina kollektiva resenärer. Glada tomtar och girlanger i papper trängdes i tak och skyltfönster som för att övertyga sig själva om att julen var kommen och glädjen var stor. Ur ett högtalarsystem orerade en innerlig Peter Jöback och området strax innanför den automatiskt öppnande dörren var belamrat av en stor hög Aladdin-askar på ett podie.
- Peter Jöback pratade ju till Aladdin i Disneyfilmerna och serien. tänkte Mårten och såg något sorts mönster som med största sannolikhet egentligen inte fanns där.

Han sparade. Om det var något han lärt sig av sina single player-sessioner i diverse FPS så var det att alltid spamma tangenterna för spara, vapenomladdning och eventuell hälsoregenerering så fort man kommit igenom en del av banan (i detta fallet ingången till butiken).

Fortsättning följer...

#blogg


signatur
1
Skriv svar