Lucka 12 och 13 - Julkalender 2009

Skägg.
10 Chambers
Lucka 12 och 13 - Julkalender 2009

SpelledarN^ - Julkalender 2009

Lucka 12 och 13: Verklighetstid

Under tiden då den här historien tilldrog sig fanns flertalet arga män och kvinnor som menade på att dator- och TV-spel var mycket farliga. Det fanns de som drev sina teser till absurditet och hävdade att mestadels av den digitala underhållningen var direkt nedbrytande för alla sinnen som utsattes för den. Kanske var det ett sådant symptom Mårten Fagerkvist just upplevt. En sorts hallucination där verkligheten förvrids och datorspelens lagar plötsligt blivit den rådande normen. Många av de dumheter som utförs i världen hade varit enkla att förklara om vanföreställningar av denna sort varit vanliga.

Efter att ha tänkt på det en stund avfärdade Mårten händelsen som en olustig bieffekt av sparfunktionen han fått sig tilldelad och kom att tänka på att bussen snart skulle gå. Grandalens kollektivtrafik trafikerades av bussar som gick varje halvtimme, varav en av dessa avgångar var alldeles strax. Mårten bestämde sig för att spatsera iväg till busshållplatsen så han klickade på sig, scrollade kartan en bit uppåt och högerklickade brevid den lilla busskuren av glas, vilket de oaktiverade ungdomarna i området hade en tendens att sparka sönder med jämna mellanrum. Medan han tittade på sig själv vandrandes där nere med en grön mätare över huvudet slogs han plötsligt av det faktum att hans verklighet just bytt betraktningsvinkel. Istället för det fysiskt mycket resonabla förstapersonsperspektiv han ständigt levt med, såg han plötsligt avsevärt mycket mer av världen genom ett sorts fågelperspektiv. En liten sidomeny upplyste honom om att den för tillfället markerade enheten hette "Marten Fagerkvist" och var av typen "Ungkarl". Dennes statistik var föga imponerande med bara 2 i attack damage och 3 i defense.

Den lille mannen med hund som Mårten tidigare råkat på var nu på väg tillbaka från sin promenad. Mårten klickade på honom varpå han utstötte ett skrapigt "Vad falls?". Ytterligare klick fick mannen att även använda fraserna "Ja?", "Vad sjutton?", "Alltid redo!" samt "Brödrafolkets väl!" i slumpmässig och repetetiv följd. Ett högerklick på en del av trottoaren fick mannen att gutturalt utropa "Til vardaga!" och pinna dit med hunden i följe. Mannen hette enligt statusmenyn Bernt Lind och var av typen "Äldre änkling". Mårten kände sig något otillräcklig då denne hundgubbes attack- och defensepoäng var något högre än hans egna.

Fortsättning följer...

#blogg


signatur
1
Skriv svar