Lucka 15 - Julkalender 2009

Skägg.
10 Chambers
Lucka 15 - Julkalender 2009

SpelledarN^ - Julkalender 2009

Lucka 15: The Dark Side of The Force

Att köpa julklappar med en begränsad budget är något man måste öva på. Det tar år av erfarenhet att hitta den perfekta balansen mellan att inte spendera skjortan men samtidigt få tag på personliga och uppskattade gåvor åt vänner och familj. Mårten Fagerkvist skulle åter igen försöka sig på denna bedrift, men hemsöktes än av uttrycket i hans mors ansikte då hon mottog fjolårets julklapp bestående av en mycket opersonlig DVD från ICA för 59:90 (2 för 99).

Mårten vandrade förbi en av de sportbutiker som var mycket populära vid seklets början. Något som lockade hans blick var de elektroniska säkerhetsbågar som stod på varsin sida av butikens ingång likt brittiska, kungliga vakter med fluffiga mössor. Dessa gav ifrån sig gälla ljud vid de tillfällen då någon försökte ta med sig något från det välsorterade sortimentet utan att betala. Det kittlade till i Mårtens mage. Unge herr Fagerkvist var, utöver piratkopiering, en laglydig man som bara stulit någon gång i mellanstadiet och då menade sig ha ett starkt grupptryck på sig. Grupptryck var något som barn och vuxna utövade på varandra i självdestruktiva försök att känna gemenskap. Mårten hade stulit en liten Geisha-choklad i en tobaksaffär och sedan känt starka skuldkänslor i flera dagar.

Han hade förvisso lovat sig själv att inte använda sin sparfunktion till ondo, men det här var ett alltför bra erbjudande för att stå över. Han skulle helt enkelt utvärdera sportbutikens säkerhetssystem. Om han skulle lyckas få med sig något ut ur butiken utan att säkerhetsbågarna började tjuta så kunde han senare upplysa personalen om säkerhetsbristen och därmed ha gjort något gott. Han sparade och klev in i den något för häftigt upplysta lokalen.

Fortsättning följer...

#blogg


signatur
1
Skriv svar