Lucka 18 - Julkalender 2009

Skägg.
10 Chambers
Lucka 18 - Julkalender 2009

SpelledarN^ - Julkalender 2009

Lucka 18: BSOD

Mårten sprang ut på gatan. En vinröd Volvo med en något fetlagd man vid ratten kom rullande i en laglydig och låg hastighet. Mårten sprang fram till dörren och slet upp den med den sömngångaraktiga säkerheten hos en manspojk som lärt sig något utantill. Mannen i bilen tappade hakan och utgick från att något hänt och att Mårten behövde hjälp eller tillgång till en telefon för att anropa ambulans eller polis. Det fanns nämligen fortfarande de personer som trodde gott om sina medmänniskor och inte hade något emot att sträcka ut en hand till en behövande. Dessa hade däremot ofta svårt att komma till tals då det var personer med avsevärt lägre moral och empatisk förmåga som styrde samhället. Mannens begynnande hjälpsamhet blev dock snabbt en mer individcentrerad oro då den unge mannen som slitit upp hans bildörr plötsligt utbrast:
- Snygg bil! Jag vill ha den! Hoppas du har försäkring! Ut med dig! Ta det lungt, det är bara ett rån! Gör inte det här personligt! Ge mig bilen!

Bara den ansenliga mängden ord som denne unge bilkapare använde och den klatshiga utformningen av meningarna fick mannen att snabbt knäppa av sig säkerhetsbältet och gå ur bilen. Mårten satte sig på den något slitna skinnklädseln och gjorde en så kallad burn-out varpå bilen for iväg ner för gatan.

Mårten Fagerkvist var ännu inte ägare av något körkort. Han hade tagit tre lektioner och spenderat tid bakom ratten i en Saab från 2001 med en förälder brevid sig och en grön magnetskylt med texten Övningskörning på karossen. Han var däremot inte det minsta van vid att köra en bil när allt man ser är dess bakre kofångare och en bit av taket. Mårten var nämligen fortsatt fast i ett utomkroppsligt perspektiv. Detta gjorde det svårt att manövrera fordonet, då dennas interiör inte var synlig. Med trevande händer försökte Mårten lägga i tvåan, men på grund av skakningar och ett disorienterande synfält var det istället fjärde växeln som gick i. Bilen tvärstannade på ett sätt som vanligtvis bara kan uppnås vid kollision med en solid vägg. Samtidigt fylldes Mårtens öron av ett metalliskt sus och allting blinkade till på ett oroväckande sätt. Omgivningens färgschema varierade och pulserade mellan neongrönt och rosa.

En elektronisk trumpet ljudade och plötsligt var allting svart.

Fortsättning följer...

#blogg


signatur
1
Skriv svar