Resident Evil 5 - Tankar Och Tycke

Medlem
Resident Evil 5 - Tankar Och Tycke

Ensam är stark, du rör dig över en dyster värld där varje mörkt hörn kan skapa något fruktansvärt som sakta men säkert kan leta upp och förstöra dig. Du är ensam och rädd och armerad med det lilla du kan hitta. Bläckpatroner och magiska lådor står till ditt förfogande.

Eller inte.

<img class="alignnone size-full wp-image-143" title="re5-1" src="http://startandselect.wordpress.com/files/2009/03/re5-1.jpg" alt="re5-1" width="497" height="280" />

Detta är så man skulle kunna summera tidigare spel i Resident Evil serien och ingen har direkt klagat över hur storyn och världarna har byggts upp och byggts på. Nu gör man en tvärvändning, med samma team fast ny producent, nej Shinji Mikami står inte längre där och vägleder teamet i en skräckbalans. Resident Evil 5 som det är nu, sätter oss i Afrika, en ljus miljö med skrikande färg och nya virus och parasiter att ta hand om. Med det kan jag med en gång säga att: Skräcken är inte där. Den sprang och gömde sig när det blev just ute och där har den stannat. Förutom några små förvånande: ?oj? när en fiende inte var riktigt där man trodde, så är stämningen inte alls lika iskall (menat som en bra sak) som i Resident Evil 4.

Visst låter detta som smällen som tar död på serien, men tvärtom så har skaparna definitivt haft samma ansisktlyft till spelserien som 4an hade. Detta till största del av det helt nya och inbjudande co-op spelandet. Att spela tillsammans med någon genom hela äventyret gör Resident Evil 5 till en helt ny typ av upplevelse, att kistorna och inkribbons är borta, gör även det att det känns som en helt ny serie av spel, dock är storyn fortfarande kopplad med föregående titlar i serien. Även om den är uppenbar och direkt.

<img class="alignnone size-full wp-image-144" title="re5-2" src="http://startandselect.wordpress.com/files/2009/03/re5-2.jpg" alt="re5-2" width="497" height="279" />

Spelet borde ses som ett actionspel, de spelare som inte är mycket för skräck kommer nu äntligen få uppleva en del av Resident Evil sagan. Dock, faller det ganska platt om du spelar själv. Något som är synd då spelet är gjort för två karaktärer, men AI?n väger helt enkelt inte upp tillräckligt. Den springer till konstiga positioner, gör saker man inte vill och utnyttjar resurser för fort. Tur nog har jag och min bror båda spelet, och att uppleva det tillsammans är otroligt kul och en intressant social upplevelse. Som att spela i arkadhallar, de flesta spelen där blir roligare om man är två! Så enkelt är det.

Vapen finns det en drös av, vidare utvecklat från det som fanns i RE4, och även om man börjar se mer och mer Devil May Cry influenser så får vi hoppas att fortsättande titlar (om några) svänger ifrån den trenden och kanske till och med väcker skräck ådern igen. Inte lika stor hit som föregångare, men pågrund av några nya val i spelsätt så har de ändå lyckats göra det till en ny upplevelse med RE4 rötter kontroll och spelsystem mässigt. Menyerna när det gäller co-op är något av det som skiljer sig, båda spelarna har 9 platser att ha utrustning/vapen/herbs och i med detta så får man en rejäl flashback till de tidigare spelen då man hade lite plats för viktigare saker. Dock kommer inte nycklar och key items intryckta här utan följer med genom en ikon på toppen av skärmen. Fungerar, men innebär också, mindre problemlösning (dock då med mer action!)

<img class="alignnone size-full wp-image-146" title="re5-31" src="http://startandselect.wordpress.com/files/2009/03/re5-31.jpg" alt="re5-31" width="497" height="279" />

Ge oss nu lite skräck nästa gång så kommer vi ha en fullpoängare!

/Alex
@Start And Select
http://startandselect.wordpress.com

#blogg

1
Skriv svar