The Rickie Borgström Way

Skägg.
10 Chambers
The Rickie Borgström Way

Minns ni Rickie Borgström? Han som satte den där sjuka jävla tiden på Kräbbleboda-sträckan när det var South Swedish Rally i Ljungby? Nu har han kört fort igen minsann.

Var uppe i Fagerhult (närheten av Oskarshamn) i helgen för att kolla på rally. Rojarundan, som tävlingen heter, ingår inte i det mästerskap vi normalt kör i, så det var ledigt för egen del och då valde jag att köra upp med en polare och kolla lite.

Det var varmt som fan och dammigt men det är så det ska vara på rally. Riktigt fin bilåka fick vi se.

Rickie då? Jodå, han laddade för fullt i sin orange:a Volvo 240. Högersvängen nöp dock och han gick för brett med bilen och bakhjulet slog i en stor sten. Bilen snurrade runt, voltade ett och ett halvt varv och satte undersidan av bilen mot ett träd.

Både förare och co-driver klarade sig bra trots den kraftiga smällen och båda var vid gott mod efteråt. Bilen satt dock som en koloss nere i diket och vi slet för att få upp den ur hålan där den fastnat. Det gick inte alls och först när sträckan var färdigkörd för alla förare kunde deras service komma in på sträckan med en vinsch. Så med vinsch och mankraft fick vi till sist upp bilen.

Nu ser vi fram emot Dackefejden i Växjö om några veckor. Förhoppningsvis även med Rickie till start.

#blogg


signatur
1
Skriv svar