Dragon Age - The Calling

Skägg.
10 Chambers
Dragon Age - The Calling

I samband med att Dragon Age: Origins gått guld och vi bara är knappt två veckor från att ha spelet i vår hand har jag passat på att läsa en bok; Dragon Age - The Calling.

Lead writer till Dragon Age, David Gaider, skrev ju en prequel till Dragon Age som släpptes förra året, som heter Dragon Age - The Stolen Throne. Eftersom spelet försenats har han hunnit med att skriva ännu en prequel som heter The Calling.

Precis som i förra boken får vi följa Maric, far till kung Cailan (a.k.a. Lemonhead) som leder trupperna under slaget vid Ostagar i början av spelet. Maric låter sig dras iväg på uppdrag i the Deep Roads tillsammans med ett gäng Grey Wardens, där bland annat Duncan ingår, karaktären som rekryterar dig till the Grey Wardens i spelet.

Problemet med första boken var att den kändes lite som ett ungdomsäventyr och som tur är har Gaider skrivit ett mörkare och mer vuxet äventyr. Boken är lite upprepande i sina beskrivningar men annars väldigt bra. Den bygger vidare på den rika värld som Dragon Age består av och den är definitivt intressant för den som vill veta mer om världen som Dragon Age utspelar sig i.

#blogg


signatur
1
Skriv svar