Att leva retro

Medlem
Att leva retro

Jag har återigen fått inse att jag faktiskt lever ungefär som jag lär - det vill säga med en tonvikt på 'retro'. Förutom att jag fortfarande inte har den där PS3-enheten jag vill ha så har jag stött på teknisk patrull ett par gånger den senaste tiden vad det gäller min datorutrustning.

Datorn är varken gammal eller ny om man ser till prestanda. Jag har inga stora krav på "värsta upplösningen" och AA satt till x100 och sådana saker och därför kan jag få det mesta att fungera på den.

Värre är det dock när det kommer till kringutrustning. Skärmen är en gammal CRT från IBM. Visserligen dyr och fin när den var ny men den är ju onekligen stor och tung och dessutom börjar den så smått att tappa skärpan.

För ett par månader sedan blev jag dessutom tillfrågad om att vara med i ett svenskt poddradioprogram. Pank som jag var tvingades jag dock att tacka nej den gången eftersom jag varken hade mikrofon eller headset, Vilket ju omöjliggör ett medverkande. För ett par dagar sedan fick jag svar på en mejlförfrågan om att göra en enkel intervju med en gammal legend för Retroguidens räkning. Jag hade tänkt att hålla det enkelt genom att skicka lite frågor med epost. Han svarade istället med att ställa kravet på att ta det muntligen över Skype.

Därför har återigen ett inköp av ett headset klivit upp på dagordningen. Utöver det måste jag vässa upp engelskan och göra en jäkla massa research. Detta samtidigt som uteplatsen skriker efter uppmärksamhet och en ny gräsklippare. Det blir en svår balansgång i maj.

På Retroguiden ligger det bland annat uppe en liten genomgång av King's Quest II. Mer kommer efter helgen på samma adress som alltid: http://retroguiden.blogspot.com/

#blogg


signatur

Retroguiden - bloggen som tar retrospel och spelhistoria på allvar --> http://retroguiden.blogspot.com/

1
Skriv svar