Tillbaka till nostalgi-träsket

Medlem
Tillbaka till nostalgi-träsket

Sitter just nu och skriver på Al Lowe-intervjun. Eller, jag har tagit en paus just nu men kvällen ägnas åt denna alltför försenade artikel. Dessvärre lär den nog inte komma upp denna vecka då den ska passera intervju-offret för godkännande. Men den kommer.

Det har varit dåligt med uppdateringar (7 dagar sedan sist är inte bra) men å andra sidan har jag just tagit mig igenom den tuffaste arbetsveckan hittills. Har inte ens hunnit spela igenom det sista som är kvar på Chrono Trigger. (Jag är nära slutet nu). Genomgång av det spelet kommer, var så säkra. Jag kan dessutom utlova att det inte blir den onyanserade hyllningen av spelet som t ex Level gjorde i senaste numret.

Var det förresten ingen som reagerade på att Level Retros NES-special förvisso var späckad med info men skriven nästan uteslutande för fanboys? Varför ingen kritik av företaget eller maskinen? Förstå mig rätt, NES var och är en fantastisk maskin från en fantastisk tid men det hade varit roligare att spara tidningen om det varit ett nyanserat, balanserat dokument om NES och Nintendo. Återigen halkar svensk spelpress in i det skimrande nostalgi-träsket när de stunden innan förefaller ha tagit sig ut ur det.

Nåja, ny spelgenomgång finns ute nu. Denna gång en av Segas klassiker i form av Alex Kidd in Miracle world.

Nu är det dags att fixa lite mat åt mig och katterna innan jag dyker ned i intervju-skrivandet igen.

Retroguiden hittar du här: http://retroguiden.blogspot.com/

Och Retroguidens Twitter här: http://twitter.com/retroguiden

#blogg


signatur

Retroguiden - bloggen som tar retrospel och spelhistoria på allvar --> http://retroguiden.blogspot.com/

1
Skriv svar