Det Grå Bandet

Medlem
Det Grå Bandet

Maj månad är sedan länge synonymt med "Zombie Awareness Month" som startades av "Zombie Research Society" för att upplysa om det allvarliga hot som en kommande zombie-epidemi utgör.
Att dom flesta zombiefilmer utspelas i maj månad gör valet än mer självklart.

För att stötta denna kamp kan man bidra genom att köpa det Grå Bandet.

Besök gärna ZRS webbsida där man tar kampen mot zombiehotet. Läs om ZRS Awards, bli medlem, läs den officiella bloggen och håll koll på "outbreak map" där man sätter upp alla eventuella zombie-hot så fort dom uppdagas.

[http://www.zombieresearch.org/home.html]

Man har nu också satt upp historiska epidemier på kartan, till exempel Maya-indianernas försvinnande, Roanoke-kolonin och skeppet "Mary Celeste". Alla dessa "försvinnanden" kan förklaras med en zombie-epidemi och detta har nu äntligen börjat få medhåll i den vetenskapliga sfären.

Man har inom Zombie Research Society satt upp tre grundläggande principer:

1 - En zombie är en biologisk entitet som tagit kontroll över ett mänskligt lik.

2 - En zombie-epidemi kommer att komma, det är inte en fråga om "OM" utan "NÄR".

3 - Man skall föra en aktiv debatt för att upplysa och informera allmänheten om det stundande hotet mot vår art.

What you don´t know can eat you!

...någon jävel har sett för många Romero-filmer, påverkad av något förbannat starkt preparat...

Lite historia om zombies:

Innan 1950 var zombie i stort sätt en själlös slav. Detta kom av voodoo-kulturen som, med hjälp av diverse gifter, örter och hallucinogena droger, förgiftade personer för att sedan använda dom som slavar. Den första zombiestudien gjordes av fransmannen Dr George de Rouquct på Haiti på 1930-talet. Mest kända fallet är dock Clairvius Narcisse som 1962 avled och begravdes på Haiti men som 18 år senare hittades av sin syster. Han var då i ett förvirrat tillstånd och hade bara svaga minnen om slaveri.
Wade Davis reste under 1980-talet till Haiti för att undersöka saken mer noggrant och fann ett pulver som framkallade ett zombieliknande tillstånd.
1954 förändrades synen på zombies till att bli den moderna zombie som äter människokött. Detta i och med Richard Mathesons roman "I Am Legend". Dessa inspirerade senare George A. Romero och hans filmer. En annan känd regissör är Lucio Fulci som tyvärr avled 1996.

#blogg

1
Skriv svar