Blackfoot Studios

Medlem
Blackfoot Studios

Ett USA-baserat företag som tyvärr är mer eller nedlagt. Chefen jobbar fortfarande, men pengarna är slut och de som fortfarande jobbar får göra det ideellt; göra det för att de älskar det.

Jag snackar om ett företag som skulle ha blåst nytt liv i marknaden för tactical shooters. Tänk er en mix av gamla, första Ghost Recon, Rainbow Six 3: Raven Shield, SWAT 4, Unreal 3-motorn, och en rejäl skopa med innovation.

Just nu är det helt dött på den fronten. Vill man spela bra taktiska shooters måste man gå tillbaks till de gamla spelen. Det görs helt enkelt inga sådana spel längre. Och det fick tyvärr Blackfoot Studios känna också med sina projekt Ground Branch (man spelar som BlackOps-soldater för att hindra en stadskupp i Indonesien) och Sky Gods (ett mindre, scenariobaserat spel som NAVY Seals tänkt att vara ett ekonomiskt steg på vägen till att slutföra Ground Branch - tyvärr officiellt nedlagt) då det inte gick för dem att få tag på varken en utgivare eller andra finansierare.

Marknaden anses helt enkelt så död att ingen vill lägga pengar på den. Trots det kan vi se att SWAT 4 var ganska populärt. Ingenting för "konsolkiddies" men det finns en tillräcklig om än inte väldigt lukrativ marknad för den typen av spel. Se t.ex. på Bohemia Interactive Studios som gjort Operation: Flashpoint (det riktiga Operation: Flashpoint, inte Codemasters våldtäkt av varumärket), ArmA, och ArmA2, har runt 30 anställda, utvecklar Carrier Command, släpper nu snart en fristående expansion till ArmA2 (Operation: Arrowhead), och lyckas definitivt tuffa vidare trots sin nichade marknad.

Det behövs nya taktiska shooters. Att spela Call of Duty och Medal of Honor där varje del i serien är som en kalkerpapperskopia av sina föregångare blir poänglöst och tråkigt i längden.

Ett fint exempel på hur bedrövlig shootermarknaden är är Bad Company 2. Ett riktigt skojigt spel som dock är mer fullt av buggar, designmissar och utvecklaridioti än vad en dyngsilo är full av flugor. Ändå är det utan tvekan den bästa action-shootern på många, många år. Tragiskt.

Död åt jätteutgivarna som bara tänker "$$$" och som skyr innovation som pesten. Fram med nya, mindre studios som faktiskt har något intressant att komma med!

Länk till Blackfoot Studios för att se vad de åstadkommit, och deras högst realistiska ambition: http://www.blackfootstudios.com/index.shtml

#blogg

Medlem
Blackfoot Studios

Tripwire Interactive - Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad. Enough said.

Medlem

Red Orchestra 2 är väl dock uteslutande PvP? Jag älskar Red Orchestra, men saknar verkligen bra spel i genren som dessutom har COOP.

Medlem

Det ska finnas både singleplayer och cooperativ utöver "vanliga" MP.

Medlem

Se, alltid lär man sig något nytt! Dags att slänga inte bara ett utan två ögon på RO2 i sånt fall ^^

1
Skriv svar