E3-reflektioner och slutet på Rare-historien

Medlem
E3-reflektioner och slutet på Rare-historien

Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt nyheten att Kid Icarus gör comeback. Ett av de mest omhuldade spelen på NES:en men också ett av de spel som är ruskigt överskattade. De flesta verkar minnas spelet i något slags skimmer tillsammans med andra tidiga klassiker som Metroid, Legend of Zelda och Super Mario bros. Till skillnad från de sistnämnda titlarna är minnena ganska skeva. Dammar man av den gamla kassetten idag finner man ett spel som inte håller måttet i varken speldesign eller svårighetsgrad. Det sistnämnda är förmodligen det värsta med spelet. Jag lär göra en ordentlig genomgång av spelet snart för att utforska detta ytterligare. Har vi riktig tur gör man något av Kid Icarus: Uprising som påminner väldigt lite om originalet.

Igår avslutade jag Rare-artiklarna med ett sista, ganska långt inlägg. Det tar upp N64-perioden samt en liten epilog om Rares vingliga 2000-tal. Helt klart har de senaste åren inte varit speciellt bra från företagets sida (med Rare-mått mätt) men jag avslutar ändå artikeln med att det i och med Natal finns ett litet ljus i mörkret. Ni kan läsa det och övriga delar i artikelserien här.

För att återvända till E3 lite kort är jag inte heller så begeistrad över att DKC-serien återvänder. Spelen var alltid något överskattade som plattformsspel betraktade och enligt de första rapporterna verkar det nya bli likt de äldre spelen, om än i 2.5D!

Mer spännande känns det då att Metal gear solid gör entré på 3Ds. Jag gillar hur skaparen Hideo Kojima alltid försökt att tänka utanför gängse ramar i sitt spelskapande och därför är jag riktigt nyfiken på vad han kan göra med den nya 3D-tekniken.

Mer om detta i helgen på Retroguiden som ni som vanligt finner här: http://www.retroguiden.se

Och för att inte missa något rekommenderar jag förstås Twitter-flödet: http://www.twitter.com/retroguiden

eller att bli ett fan på Retroguidens Facebook-sida: http://bit.ly/cGgWxk

Och vill någon komma i kontakt med mig utanför de publika kommentarsfälten rekommenderar jag att mejla till kontakt [@] retroguiden.se

#blogg


signatur

Retroguiden - bloggen som tar retrospel och spelhistoria på allvar --> http://retroguiden.blogspot.com/

1
Skriv svar