Kid Icarus, Podcasts & Bioshit

Medlem
Kid Icarus, Podcasts & Bioshit

Jag har fått delvis krypa till korset när det gäller Kid Icarus. Spelet förtjänar inte den fan-skara och de skimmerhöljda superlativ det fortfarande får från fans runt om i världen. Men, jag liksom säkerligen många andra, hade inte gjort ett återbesök i spelet på allvar sedan det begav sig för +20 år sedan. Och jag blev faktiskt lite överraskad.

Okej, så kontrollen är inte optimal och grafiken är väl sådär. Men när jag väl började gräva lite fann jag rätt intressanta saker som definitivt höjde spelet i mina ögon. Men den löjliga svårighetsgraden och den omvända svårighetskurvan sabbar fortfarande mycket i ett spel som generellt lider av lite ofokuserad design. Men så höll de på Metroid samtidigt också, så det var kanske inte så konstigt.

Den fulla genomgången av Kid Icarus (NES) kan ni läsa här.

Annars filas det just nu på den nya designen och som en liten teaser kan nämnas att jag fick ett litet program antaget till Radio Speltorsks sommarpratar-koncept. Kan inte påstå att jag är helt nöjd med resultatet men det tar tid att skriva manus, spela in och sedan redigera eländet. Jag tror dock att jag fått till något som skiljer sig från mängden i alla fall, på både gott och ont. Avsnittet släpps i slutet av juli.

Köpte förresten Bioshock på rea nyligen och halvvägs igenom spelet slår det mig återigen hur överkåta spelmakarna nu för tiden är på handling och story. Man vill egentligen göra film verkar det som. Tror att hela upplevelsen skulle bli bättre om de tänkte lite mer japanskt och började med att konstruera ett spel som är roligt istället för att börja med manuset och sedan försöka göra spelmekanismer av det. Hade Bioshock kommit för 15år sedan hade det blivit ett peka/klicka-spel!

Nåja, Bioshock är inte helt illa och kanske blir det bättre nu mot slutet.

För senaste nytt rekommenderar jag som vanligt twitter: http://www.twitter.com/retroguiden

Retroguiden finns som vanligt på http://www.retroguiden.se

Och vill ni få kontakt med mig nås jag på: kontakt[a]retroguiden.se

#blogg


signatur

Retroguiden - bloggen som tar retrospel och spelhistoria på allvar --> http://retroguiden.blogspot.com/

1
Skriv svar