Activizzard in på livet!

Medlem
Activizzard in på livet!

Veckans hetaste debatt har utan tvekan varit den om Activision Blizzards beslut att införa RealID på <i>World of Warcraft</i>-forumen. RealID i sig verkar vara en rätt bra idé, ett slags Facebook med bara <i>WoW</i>-kompisar. Gott så. Men Blizzard tänker som du antagligen vet <b>inte låta dig välja om du vill vara med eller inte</b> - postar du på deras forum efter förändringen så vet alla vem du är, eftersom du måste använda ditt riktiga namn, kopplat till ditt <i>World of Warcraft</i>-konto.

Jag kan tycka att det är lite fånigt att bli så upprörd över detta, men jag tycker samtidigt att Activision Blizzard gör helt fel. Det är viktigt att kunna vara anonym på internet, inte bara för de - praktiskt taget obefintliga - pedofilernas och skummisarnas skull, men för att helt vanliga människor ibland blir upprörda på ett forum, och om de hade tillgång till sin meningsmotståndares kontaktuppgifter skulle de kunna ställa till med en hel del dumheter.

Den här länken slutar säkerligen fungera snart, men en anonym blogspottare har kanske den bästa kommentaren till allt det här - en lång lista med personliga detaljer om Activision Blizzard-anställda och deras familjer! En grotesk överdrift, men poängen går hem.

#blogg

1
Skriv svar