Tänt var det här!

Medlem
Tänt var det här!

Svettiga dagar, minsann. Det var fyra år sedan vi lanserade generation 5 av FZ och behovet av en remake har varit skriande sedan dess. Som vanligt utlöser en stor förändring också en stor folkstorm - att förvänta sig annat hade varit naivt.

Sedan lanseringen har vi jobbat morgon, middag och kväll med förbättringar, justeringar och buggfixar. Vi ska bli lite bättre nu att berätta om de fixar vi gör.

Först tänkte jag dock avslöja om vad det var som fick sajten att gå snorsegt de första dagarna. Samtidigt som nya designen lanserade vi nämligen också ett omgjort forumsystem. Nytt system betyder att all data (i det här fallet alla trådar och inlägg) behöver flyttas över, vilket när det rör sig om strax över miljonen inlägg tar lite tid. Det visste vi i förväg, men det var något annat vi glömt bort helt.

I ett forum ska man förstås visa vilka trådar som är olästa. För att göra det brukar man i regel först sortera bort de trådar som är äldre än säg 14 dagar, för att inte ha för många trådar att beakta. Problemet? När vi migrerade trådar från gamla till nya systemet hade förstås alla ett ändrings-datum som var mindre än 14 dagar gammalt. För varje forumladdning skulle tiotusentals trådar jämföras.

...och plötsligt gick sajten som sirap.

#blogg

Medlem
Tänt var det här!

Kul att läsa om vad som försiggår bakom kullinserna.


signatur

I'm a snake, follow me!

1
Skriv svar