Vi tänker tillbaka på resan

Medlem
Vi tänker tillbaka på resan

Ja nu när sista kvällen står för dörren kan vi inget annat än att tänka tillbaka och vara riktigt nöjda över en toppensemester. Vädret har varit helt otroligt bra med sol och inga som helst moln under hela resan. Det har blåst en hel del men det hör tydligen ön till, dessutom kan man med en liten promenad hamna på andra sidan udden och komma undan de ibland hårda vindarna.

Idag har vi varit just runt på andra sidan udden och badat och solat. Här går det mycket mindre vågor och vattnet är friskt och klart. På vindsidan insåg jag snabbt att det inte var någon mening med att snorkla eftersom de höga vågorna drar upp en massa grus och sand från botten. Detta medför att sikten är ungefär som i en vanlig svensk insjö, dvs <1m.

I dagens lagun däremot var sikten god och de små fiskarna trängdes nästan på botten. Jag simmade ner till botten och vispade till i sanden och vips så var där massor av fiskar framme i hopp om att jag också vispat fram någon mat. Vi såg en massa olika färgglada fiskar som jag tyvärr inte kan namnet på, men gula, svarta, blåa och turkosa bland annat.

Dessutom hittade jag på botten detta skal efter någon form av taggig varelse. Nu är den bara ett tomt skal men fortfarande väldigt vacker. Den har små små hål som släpper in ljus genom sidorna. Det ni ser i bakgrunden på bilden är en lime som jag plockade på en annan av mina promenader häromdagen. Jag hoppas att den håller sig fin tills vi kommer hem och då ska den få bli del av en rom & cola

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/4931605721/" title="Greece souvenirs 2010 by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm5.static.flickr.com/4119/4931605721_2310870387_z.j..." width="427" height="640" alt="Greece souvenirs 2010" /></a>

Vad jag kommer minnas mest är nog det härliga vädret och hur trevligt vi har haft det tillsammans. Varje kväll har vi ätit god mat och tittat ut över det oändliga havet. Hela veckan har gått utan sura miner, även om jag idag har känt av lite stress inför hemresan. Men med lite cheering från Linda och ett dopp i poolen så blev jag snabbt av med stressen. Så klart kommer jag minnas den supermysiga utflykten på fyrhjulingen också. Något jag varmt kan rekommendera om ni får möjlighet någon gång. De är lättkörda och klarar med galans av Greklands ganska dåliga vägar. Hyggligt bekvämt också och avsaknaden av aircondition tar man snabbt igen med härlig fartvind.

Nu när vi kommer hem lär det väl vara dags att lägga dessa på hyllan:

<a href="http://www.4shared.com/photo/nD32SqSf/Greece_sunglasses_2010_..." target=_blank><img src="http://dc265.4shared.com/img/370631049/d35816c4/0.84503680365..." border="0"></a>

Men jag hoppas verkligen att hösten hemma blir vacker och att den inte regnar bort. Åtminstone inte hela tiden.
Det ska bli ganska skönt att komma hem ändå, vi saknar båda vår kära Akira, som vi vet efter dagliga sms-journaler från svärföräldrarna mår bättre nu. Skönt! Hon både äter och poopar som hon ska och verkar nu helt frisk igen. Lilla sötnosen.

Extra skönt är det också att vi kommer hem på lördag och har hela söndagen ledigt. Lite bonus

Hoppas jag har kunnat smitta er med lite sommarvärme, nästa gång vi hörs är jag hemma i Skåneland igen.

// Manuel

#blogg

Medlem
Vi tänker tillbaka på resan

Har följt bloggen nu under din resa, och WOW vilka bilder! Jag vet vart jag ska stanna till under nästa semester

1
Skriv svar