Malmö Stadion

Medlem
Malmö Stadion

Det känns nästan som ett måste att kuta omkring och plåta hus och byggnader nu efter köpet av tiltshift-gluggen. Inte ett måste på ett negativt sätt, men ett måste för att lära mig hur den fungerar ordentligt.

Dessutom var det några inlägg sedan jag hade nån bra bild med. Men det ändrar vi på direkt!

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5027572164/" title="Malmö Stadion by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm5.static.flickr.com/4087/5027572164_847d0f2d4f.jpg" width="500" height="333" alt="Malmö Stadion" /></a>

"Gamla" Malmö Stadion. Jag hörde häromdagen att det tydligen finns förslag på att jämna den här gamla godingen med marken! Riva för att bygga nytt och fräscht.. någonting. Vet inte hur allvarliga eller så förslagen är och jag hoppas verkligen inte att de blir verklighet. Jag tycker den här gamla betongklossen är vacker och dessutom används den ju relativt flitigt ännu. Senast i somras så har flera stora artiser bl a Kiss spelat där. Dessutom gick friidrotts-SM av just där för inte så länge sedan.
Nej att riva tycker jag låter drastiskt, men för säkerhets skull tog jag den här bilden härom kvällen, just in case

Vänder man på huvudet 180 grader (kroppen bör ju hänga med för att inte orsaka några nackskador) så ser man istället detta här: "Nya" Swedbank Stadion, med tillhörande O'Learys Sportsbar.

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5027569104/" title="Swedbank + O'Learys by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm5.static.flickr.com/4130/5027569104_a19ecbeab0.jpg" width="500" height="361" alt="Swedbank + O'Learys" /></a>

För övrigt en jäkligt tom sportsbar vid tillfället för fotograferingen. Gissar att den enorma restaurangen står ganska tom de kvällar det inte pågår någon aktivitet i stadion. Kanske blir det lite mer liv och rörelse till vintern då nya Friskis & Svettis öppnar alldeles vägg i vägg, ett dygnet-runt-öppet sådant dessutom. Lite intressant. Har alltid haft en sån himla lust att lyfta skrot mitt i natten... eller?? Vi får se hur det blir med det.

I den här nya stadion i alla fall, som är ett riktigt fläskigt bygge, spelas en hel del fotboll. Senast idag på lunchen såg jag folk strömma dit i lagtröjor.
Lindas jobb har dessutom en egen loge dit de går för att äta och dricka gratis innan matcher. De verkar vara helt fotbollstokiga på hennes jobb och många går varje match som spelas för MFF.

Rent estetiskt tycker jag nog den gamla stadion är snyggare och framförallt mer intressant, men den nya är maffig och känns riktigt modern. Båda fyller ett syfte och förtjänar att få stå kvar.

Kom ihåg var ni såg den först, minnesbilden av Malmö Stadion... OM de nu skulle få för sig att riva den alltså.

#blogg

1
Skriv svar