Shoppinglördag

Medlem
Shoppinglördag

Idag har jag och Linda varit och gjort rent hus på H&M i Malmö. Nästan i alla fall Det var rejäl shopping på gång! Jag kom hem med några fina jobb-tröjor och skjortor. Det är kul att shoppa på H&M för man får så mycket för pengarna. Visst, kvalitet och originalitet får stryka lite på foten, men man har möjlighet att köpa riktigt bra basplagg för en billig peng. Allt som allt blev det 3 tröjor och 2 skjortor, plus ett nytt nitbälte. Lite drygt 1200:- för alltsammans. Det är typ 1 par Levi's-jeans ...

Nu är jag inte motståndare mot märkeskläder, tvärt om, men det är skönt att inte behöva slänga iväg hela lönen på kläder.

Igår kväll bestämde vi oss för att ta en tur genom Pildammsparken och förutom en massa fåglar så var vi också under en stund omringade av fladdermöss! De vågade sig riktigt nära och när vi stannade för att hundarna skulle busa så blev vi nästan påflugna vid ett par tillfällen :S

Inne vid Margaretapaviljongen står den här vackra statyn, jag passade på att knäppa några bilder på den med långa slutartider. Runt 20 sekunder. Den här är dessutom rejält tilt-shiftad för att skapa lite roligare fokus.

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5044762700/" title="Flicka i sten by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm5.static.flickr.com/4127/5044762700_8dfda161c3_z.j..." width="427" height="640" alt="Flicka i sten" /></a>

Precis till höger hittar man också en vacker rund byggnad. Tyvärr var det inte så mycket ljus på himlen så även om slutartiden är 30 sekunder blev det lite för mörkt i överkant av bilden. Får gå dit en annan kväll och ta om den, huset är värt det!

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5044138675/" title="Margaretapaviljongen by night by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm5.static.flickr.com/4133/5044138675_2bf267cdce.jpg" width="500" height="333" alt="Margaretapaviljongen by night" /></a>

Efter en lång dag på stan så gick jag förbi Rajala och hämtade en 5D mkI med 50/1.4. Den ska pappa låna i morgon då vi ska plåta lite på stan. Det blir roligt!
Jag var såklart tvungen att testa min mkII mot föregångaren och döm till min förvåning att de är i princip identiska i bildkvalitet på ISO 100! Visst, det skiljer en massa lull-lull på kamerahusen (HD-filmning och betydligt bättre skärm på mkII) men bildkvaliteten är det då inget fel på! Trots att den gamla bara har hälften av megapixlarna jämfört med mkII. Det märks väl när man ska börja förstora, men till vardagsbruk lär det ju funka alldeles utmärkt med den äldre. Den skulle passa fint som extrakamera för min del. Tillräckligt lika i knappar och menyer för att inte bli förvillande och med jämförbar bildkvalitet om man inte pressar ISO alldeles för mycket.

Jag har inte gjort några ISO/Brus-test ännu men ska nog passa på att göra det i morgon. Där måste det väl ändå skilja en hel del?! Vi får se.

#blogg

1
Skriv svar