Nintendo skoldagbok

Medlem
Nintendo skoldagbok

Jag gick igenom några lådor i förrådet tidigare idag och hitta i en av dem ett stycke intressant kuriosum; en fickkalender med titeln Nintendo skoldagbok 1992/93.

Förutom kalender, schema, adresslista, blanka anteckningssidor och en lista där man kan fylla i sina high scores (som ett primitivt alternativ till achievements) innehåller boken även spelrelaterat material inriktat på Super NES som hade släppts tidigare under året.

Här kan man läsa om grunderna i Pilotwings, vilka byggnader som finns med i Sim City, hur banorna ter sig i Super Castlevania IV och att Street Fighter II förmodligen var för våldsamt för att släppas i Sverige (en farhåga som lyckligtvis inte slog in). För varje vecka i kalendern finns dessutom ett tips om Super Mario World, Nintendos flagskepp vid den här tiden.

En av de mer intressanta nyheterna som tas upp i boken handlar om den CD-station Nintendo tillsammans med först Sony och senare Philips planerade att släppa som ett tillbehör till Super NES i syfte att konkurrera med rivaliserande produkter så som PC Engine CD och Sega Mega-CD.

Tanken var att den skulle anslutas till expansionsporten på konsolens undersida och göra det möjligt att köra spel från CD-skivor med de fördelar det extra lagringsutrymmet erbjöd i jämförelse med de klassiska kassetter som dittills hade använts.

But alas, 'twas not to be. Oenigheter uppstod vilket ledde till att samarbetet företagen emellan föll isär och Nintendos CD-station blev därmed aldrig en realitet. Resten är historia. Sony gick vidare och gjorde succé med Playstation baserat på arbetet, Philips gick vidare och gjorde bort sig med Nintendorelaterade spel till sin egen CD-i och Nintendo själva fick en storsäljare i Super NES trots avsaknaden av spel på skivor.

#blogg

1
Skriv svar