Grym Asuka-cosplay!

Grym Asuka-cosplay!

För en 7-8 år sedan var jag djupt nere i anime-träsket och tuggade i mig japanska tecknade serier till frukost, middag och kvällsmat. Man skulle kunna säga att jag var en otaku, om man vill. Långt mycket häftigare än den mer allmänna nörd jag är idag. På senare år är det nämligen så märkligt att jag fortfarande gillar ostig anime-skräp skarpt som attan... men det blir aldrig av att jag kikar på det.

Liksom för många andra är Neon Genesis Evangelion en evig favorit. Just karaktären Asuka Langley Soryu har jag varit hemligt förälskad i i säkert 10 år nu. Utöver att Gainax skapade en grymt charmig ung dam i den rebelliske 14-åringen så har Asuka också ett djup och komplexitet som få andra anime-figurer kommer i närheten av. Att gradvis få se mer av hennes personlighet och en inblick i hennes minst sagt trasiga psyke är en omtumlande resa som kulminerar i seriens ökända slut. När jag var i Japan tidigare i år var det också helt fantastiskt att se Evangelion-robotar, pachinko-themade maskiner och all annan reklam och hajp kring Evangelion som fortfarande lever kvar så starkt åratal efter serien sändes på tv... Till och med för en anime-tönt som mig själv är det nästan ofattbart vilket avtryck serien lämnat efter sig i det japanska samhället.

Nåväl, nog med svammel nu och till sak! Fick av en slump just syn på denna riktigt duktiga cosplayare från Otakon 2010, som i mitt tycke fångar Asukas gnista och personlighet ganska bra. Visserligen lååångt ifrån perfekt, men med tanke på all helt horribel Asuka-cosplay man annars är van att se så blir det inte bättre än så här.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BWIzBr7-97o?fs=1&amp;hl=sv_SE&amp;re..."></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BWIzBr7-97o?fs=1&amp;hl=sv_SE&amp;re..." type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

Tipsa gärna ifall du vet någon som är ännu bättre på att cosplaya Asuka, eller någon annan av de sköna NGE-karaktärerna, för den delen.

#blogg

Medlem
Grym NGE-Asuka-cosplay!

http://www.youtube.com/watch?v=poc80vhPbv8
Finns en där Rei är med i också.

1
Skriv svar