Dagen då snön kom till Skåne

Medlem
Dagen då snön kom till Skåne

Ja i morse då jag skulle kliva upp tidigt för att köra igång i tvättstugan blev jag rejält förvånad. Det var fullständig snöstorm utanför! Jag tror jag svor lite tyst för mig själv då jag insåg att hösten nu är förbi och vintern sätter klorna i oss.
Mörkret.. tja det kan jag väl tycka är okej under några månader. Det har ju vissa fördelar så som att man kan gå ut på eftermiddagen och plåta "nattbilder". Snön däremot... nej den skulle jag kunna vara utan för evigt! I alla fall här i hemtrakterna. Jag åker gärna snowboard, men för den som inte sov bort hela geografikursen så vet ni att det är i princip omöjligt här nere i söder. Ja om man inte åker så långt söderut som Österrike eller nåt då. Vilket jag gärna gör iofs.

Men i vilket fall, här hemma.. NEJ TACK till snön! Dessutom har ju inte skåningarna lärt sig tekniken med att sanda, utan saltar ihjäl sig så fort det blir lite kallt ute. Förra vintern var hemsk både för människor och djur med allt salt. Stackars Akira fick bäras då hon inte kunde gå utan att få salt i trampdynorna, som det måste svida!

Kan inte tänka mig att det är särskilt nyttigt för naturen heller!

Nåja, slut på klagandet. Här kommer en bild från igår. Enjoy! Själv ska jag till jobbet och jobba hela kvällen :/

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5187556906/" title="Curly tree by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm2.static.flickr.com/1331/5187556906_8c84798b6f_z.j..." width="456" height="640" alt="Curly tree" /></a>

#blogg

Medlem
Dagen då snön kom till Skåne

Gud vad det snöar ja. Weather, have mercy!

1
Skriv svar