Inte bara regn, vackert också!

Medlem
Inte bara regn, vackert också!

Ja de första bilderna från Thailand kanske inte var så bra reklam.. inte om man är sugen på sol och bad i alla fall. Men regnperioden verkade ha dragit sig kvar lite längre i år än tidigare och självklart ser det ju inte ut så hela tiden. Vad man dock bör känna till är ju att Thailand har ganska lång regnperiod och åker man "fel" tid på året så kan man alltså få sånt här väder i massor!

Men ser man på hur moder jord beter sig just nu så är det ju inte bara i Thailand som det är lite konstigt väder. Delar av Australien står ju fortfarande under vatten, delar av landet som vanligtvis brukar lida av torka har nu fått 9 meter högre vattenstånd i floderna!

Ja man kan undra ibland om inte Maya-indianerna var något på spåret när de avslutade jordens som vi känner den 21 december 2012. Nu tror inte jag att det blir någon "jordens undergång", inte de närmaste miljoner åren i alla fall. Men att vädret och klimatet inte beter sig som det brukar göra kan man väl ändå slå fast.

Jag är inte så orolig, jag tycker nog egentligen att det är lite spännande. Jag är inte heller helt säker på att det är på grund av människan och hur vi har exploaterat vår planet som ligger till grund för allt detta. Snarare att vi har levt på tok för kort tid för att veta hur jorden fungerar fullt ut. Jag är säker på att Skåne haft långa vintrar och Australien översvämningar tidigare, bara att det är riktigt länge mellan gångerna. Om ytterligare två tusen år så är det kanske likadant igen.

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5339806462/" title="Thailand, Pier by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm6.static.flickr.com/5081/5339806462_737e91b826.jpg" width="500" height="500" alt="Thailand, Pier" /></a>

Lika bra att inte prata mer om domedagen utan visa lite vacker konst från Thailand. Bilden är tagen under vår andra semestervecka och ön vi besökte då heter Koh Yao Noi. Den ligger ca 1 timmes båtfärd från Phuket i nord-östlig riktning. Det är en underbart vacker ö med otroligt häftig natur. Höga klippor och berg omgivna av tät djungel. Vi bodde ganska avlägset med ca 7km till närmsta by. För att ta sig dit var det longtail-båt i ca 20 minuter och sedan taxi i ytterligare 20 minuter. Hotellet stod för båtresan och det var tur det för taxibilarna körde inte gärna den dåliga vägen ut till hotellkomplexet. Bilden ovan är från den pir dit man kom med båten och sedan åkte taxi från. Det var en vacker betongpir med härlig textur. Perfekt för ett foto i dagens sista solljus.

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5339076719/" title="Thailand, Islands by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm6.static.flickr.com/5161/5339076719_cfd8a4130a.jpg" width="500" height="500" alt="Thailand, Islands" /></a>

Bilden ovan är från hotellet och vår utsikt från hotellrummet. Med egen jacuzzi på terassen och enorma skjutfönster ut mot havet var det svårt att klaga. Inte ens när stora spindlar hittade sin väg in på hotellrummet eller då ormar kröp mellan fötterna på oss då vi åt på strandrestaurangen.
Thailand är ett land alla borde få uppleva. Det är ju relativt dyrt att resa dit, men att sedan vara där kostar ju ingenting. Mat och dricka är rent ut sagt skitbilligt och jag och min fru klarade oss på 10 000 SEK i fickpengar på sammanlagt 16 dagar. Inte illa! Bara på 1 vecka i Grekland gör man av med nästan samma summa.
Att sen det thailändska folket är urtrevligt och alltid vänliga mot turister gör inte saken sämre, "you don't always get what you pay for" så att säga, Thailand är billigt OCH bra!

#blogg

Medlem
Inte bara regn, vackert också!

Fruktansvärt fint!

Medlem

på sista bilden, du har inte reflekterat över att ena av öformationerna ser ut som en viss sak?


signatur
Medlem

Haha... jo jag fick en liknande kommentar på Flickr tidigare i kväll
det är ju förbaskat att dessa "saker" ska dyka upp överallt och när man minst önskar det

1
Skriv svar