Bocuse d'Or

Medlem
Bocuse d'Or

Sverige förlorade tråkigt, men inte oväntat nog sin chans till handbollsfinal i VM till Frankrike. Kul för Frankrike att de fick sin revansch på svenskarna...

Men vänta nu, revansch? Sverige har inte vunnit mot Frankrike i handboll på 6 år! I handboll ja.

I skymundan för allt vad hand- och fotsporter heter, så har den gastronomiska eliten i världen samlats i Lyon för att visa vem som kan få juryns smaklökar att fullkomligt explodera i eufori och tillfrestelse. 24 kock-lag från hela världen samlades i veckan, för att på onsdagen avgöra vem som har den bästa smaken och presentationen. Även här är Frankrike, världens matmekka, storfavoriter, med sina otaliga Michelin-krogar, talanger och legender inom kokkonsten. Farsgubben var på plats och tog tempen på svenskarnas Tommy Myllymäki, som satsade stenhårt på sina element luft och vatten, sin fiskrätt med skotsk marulk samt elementen jord och eld, kötträtten med skotsk lammvariation.

Tommy tog en mycket ärofylld andra plats, i en tävling där Norden var starkast. Danmark på förstaplats, Sverige på andraplats och Norge på tredjeplats, farsgubben själv kommenterar att "vi i Norden är mycket bredare i vårt kök än de andra". Gott så. Grattis Frankrike för en finalplats, och grattis Tommy för en grym andraplats.

Paul Bocuse heter matguden som har fått den här "inofficiella världsmästerskapet" efter sig. Han anses vara en av 1900-talets bästa kockar, och var en av de första kockar som blev en offentlig person. Han har b.la. tränat upp Eckart Witzigmann som blev den första tysken att få tre Michelinstjärnor, som betyder "exceptionellt bra kök, värt en egen resa".

Bocuse fascination för cirkusar och tivolin har satt sin prägel på en av hans restauranger som har en fin utsikt över Lyon. Hela väggen på bilden nedan spelar sporadisk cirkusmusik.

#blogg

Bocuse d'Or

Go Sweden! Kul när det går bra, men även om de inte vinner alla gånger är de ändå bra.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Helt klart! Sverige har mycket unga i sitt lag, vilket är kul. Även i kock-laget.

Medlem

Bilden såg ut att vara hämtad från fancy slott någonstans, men det är alltså en restaurang? Shit Manhattan.... eller jag menar Lyon.


signatur

Time flies like an arrow, fruit flies like bananas.

We judge ourselves by our intentions and others by their behaviour.

Medlem

Det stämmer!

1
Skriv svar