Mansions of Madness

Medlem
Mansions of Madness

Dörren bakom dig stängs och du fumlar efter handtaget - som lika plötsligt som märkligt tycks vara borta. Rummet släcks ned och du tycker dig se ett par ögon lysa i mörkret, samtidigt som ett hasande ljud närmar sig från vänster. Om ändå dina kollegor var här nu, särskilt som en av dem bar på en lanterna att lysa upp den nedsläckta korridoren med där du nu befinner dig - kanske med en zombie på väg mot dig eller vad värre vore, en Chthonian, och själv står du endast beväpnad med en liten kniv. Ensam, nedbruten och rädd håller du kniven skakande framför dig när plötsligt tanken på hur den vassa eggen skulle kunna användas för att göra slut på ditt lidande....

Mansions of Madness är ett av de senaste spelen från Fantasy Flight Games som har varit på mångas läppar sedan spelet första gången avtäcktes, och det är heller inte så konstigt då deras första kooperativa spel med samma tema (cthulhu) Arkham Horror lyckades så väl för sex år sedan och än idag står sig med nya expansioner som fortfarande släpps.
Men i det här spelet axlar upp till fyra av de sammanlagt fem spelarna rollen som utredare av något slags mysterium vilket tar plats på den modulära herrgård som är spelplanen, medan den sista spelaren i egenskap av den som sitter och rycker i trådarna ska försöka förhindra deras framfart med såväl allsköns varelser och monster till olycksdrabbningar.

Lyckas Fantasy Flight Games göra ytterligare ett magnifikt sällskapsspel eller är spelmekaniken och temat inte bättre än vad det låter på papperet? Se veckans recension för att få höra domen.

#blogg

Mansions of Madness

Tack Conradargo. Älskar både Arkham Horror och Mansions of madness.


signatur

"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Medlem

Det var ett sant nöje, tack själv för att det uppskattades! ^^

1
Skriv svar