MAG Recension

Medlem
MAG Recension

I väntan på LA Noire så har jag dragit fram ett spel jag köpte begagnat men spelade bara någon dag innan jag köpte CoD : Black Ops. Och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Det är inte lika responsivt som CoD eller Battlefield spelen men trots det så är det riktigt kul. Det är ett väl fungerade spel och att vara i en strid med 256 spelare är riktigt roligt då det krävs mycket samspel. Spelet är även riktigt duktigt på att belöna lagarbete då jag som sjukvårdare brukar ligga i topp med poäng även fast jag inte dödar flest. Att få till att bra samspel av olika specialister är viktigt, men viktigare är att tänka efter och inte bara springa rakt fram för då har man ingen chans alls.

En annan sak jag tycker är riktigt bra är de stora kartorna, perfekt för varierande strid och till skillnad från till exempel Call of Duty spelen så kan man faktiskt spela som prickskytt utan att förlita sig på quickscope. Har man inte uppsikt och springer ut på öppen mark så är det lätt hänt att man blir skjuten av en fiende långt bort som man knappt kan urskilja och än mindre träffa.

Jag menar inte alls att prickskyttar har någon fördel, vill man ha mest poäng måste man in i striden och hjälpa till med uppgifterna. Men att ha en prickskytt som ger en skydd och skjuter fiender som visar sig kan vara en stor hjälp men så länge man har koll på omgivningarna så är det ganska lätt att manövrera runt de ställen där prickskyttar har fri sikt.

Detta verkar dock inte många inse och man hör ofta folk som skriker över att det är fusk att ligga och skjuta på så långt håll när vem som helst kunde se att det var idiotiskt att ställa sig mitt på fältet när det fanns en stor sten till skydd precis bredvid.

Gillar du FPS spel och känner att du vill ha lite variation så är MAG ett bra val, att man kan ha så många deltagare är riktigt uppfriskande och kräver lite annorlunda tänkande. De stora kartorna är väldesignade och det finns bra variation i spellägen med lagom mycket nytänk. Med tanke på hur billigt man kan få det begagnat så kan jag inte annat än att rekommendera det.

#blogg

1
Skriv svar