Castlevania - Slutstrider del 3

Medlem
Castlevania - Slutstrider del 3

Castlevania: Dracula X (Vampire's Kiss) SNES 1995
Vampires Kiss är en alternativ version av Rondo of Blood
Dracula kidnappar fortfarande Richter Belmont tjej Annet Renard och hennes syster Maria Renard (vad är det med Dracula och kidnappande av ärkefienderna's fruntimmer egentligen?) men vissa karaktärer har fått strykit med.
Här kan ni läsa mer om skillnaderna mellan de två spelen.
Dracula har tänkt till lite den här gången och har placerat slutstriden på pelare. En träff och risken är stor att striden är över. Risken är också stor att SNES:et åker ut genom fönstret.

Castlevania: Symphony of the Night PSX 1997
Mångas favoritspel i serien. Det första av en lång rad Metroidvanias.
Den här gången är det Alucard som står för misshandeln av odöda. Spelet tar över direkt från slutet av Rondo of Blood.
Dracula flippar ut direkt i slutstriden och förvandlar sig och sin tron till någonting väldigt stort med vingar, stora armar och väldigt många huvuden. En demonbrud är sammansmält med honom också. Dom gick all in med designen.

Castlevania: Legends GameBoy 1998
Spelet utspelar sig år 1450 och spelaren tar på sig rollen som Sonia Belmont - den första i familjen som piskar upp Dracula i brygga.
Sonia är romantiskt involverad med Alucard(!) och han är inte förtjust i att hon tänker utmana Dracula.
Alucard vill stoppa sin far själv så han utmanar Sonia på en duell och när han förlorat så sover han till Symphony of the Night.
Draculas andraform inkluderar vad som ser ut som ett stort grishuvud.
Koji Igarashi har strykit det här spelet ur serien.

Castlevania 64 Nintendo 64 1999
Det första Castlevania i 3D utspelar sig år 1852 och inte alltför långt in i spelet möts man av skelett på motorcyklar. Tydligen så uppfann Dracula motorcykeln 33 år tidigare än Gottlieb Daimler och Wilhelm Maybach. Senare så möter man även på ett monster som jagar spelaren med en motorsåg. Den första bensindrivna motorsågen kom till år 1929.
I det här spelet så får man välja mellan att spela som Carrie Fernandez eller Reinhardt Schneider (släkt med Belmont. Förhoppningsvis inte med Rob...) och Reinhardt är helt värdelös att spela med jämfört me Carrie som har magi som är målsökande.
Jag kommer ihåg det här spelet som helt ok trots den halvtaskiga kontrollen och alla buggar.
Draculas andraform är någon form av drake i det här spelet.

Castlevania Legacy of Darkness Nintendo 64 1999
LoD är typ en directors cut av C64. Spelet fokuserar på Cornell (någon form av varulv) och Henry Oldrey (en typ med pistol) men man kan även spela igenom Carrie's och Reinhardt's äventyr.
Draculas sekundära utseende är en demonform.

#blogg

1
Skriv svar