Konsolnyheter

Medlem
Konsolnyheter

Sweclockers skriver idag om nästa generation av Xbox, betecknad 720.

Där påstår de att den kommer att innehålla ett grafikkort motsvarande ett Radeon HD 6670. Om det skulle stämma så kommer nästa Xbox att vara ungefär två generationer efter PCn vad gäller grafisk hårdvara när den eventuellt släpps i slutet av 2013, och då har Microsoft inte ens valt att stoppa in ett av de högpresterande korten ur den vid det laget gamla Radeon HD 6000-generationen. (Förutsatt att ryktet stämmer då.)

PS3 förväntas enligt Sony ha en livscykel på 10 år, så för den konsolen kommer det att dröja ännu längre innan den grafiska hårdvaran uppdateras.

Förvisso lär nästa Xbox höja den grafiska prestandan jämfört med dagens konsol, men den kommer ändå att vara underlägsen PCn på alla sätt, och därmed hålla tillbaka den grafiska utvecklingen för oss datorspelare i allt annat än PC-exklusiva spel. För Sonys del så är framtidens grafikhårdvara mera hemlig, och där finns med andra ord fortfarande hopp om styrka. (Men vågar någon satsa på att den skiljer sig nämnvärt från konkurrerande Xbox 720?)

Irriterande är de, konsolerna, konsolspelen och konsolspelarna!

#blogg


signatur

Last one to heaven is a loser!

1
Skriv svar