Tebryggning
Okej, nu behöver jag er hjälp igen, denna gång i ett av de mest akuta ämnen.
Varje morgon när jag går upp och ofta på kvällarna behöver jag dricka ett par koppar te för att hålla igång. Nu är det så att jag genom åren har prövat på alla möjliga sorters te. Givetvis har det ofta varit påste, men även tekula, ciliafilter och andra metoder för att brygga löste har prövats. Nu är det så att jag tycker det är så jäkla bökigt.
Under min barndom har mina föräldrar druckit kaffe i mängder. Den mesta tiden har det varit bryggt i en helt vanlig bryggare, typ denna. Billiga grejer som säkert går att hitta för nån hundralapp lite varstans. Nu är min fråga om någon har erfarenhet av att brygga te i en sådan bryggare. Går det att helt enkelt bara hälla löste i melitta-filter som om det vore kaffe, trycka igång den och vänta en halvtimme eller blir resultatet dåligt? Är te kanske så tätt att det blir översvämning eller tvärtom såpass löst att vattnet rinner igenom utan att det blir nån riktig effekt?
Alla tankar, funderingar och erfarenheter uppskattas!
Allt i ovanstående post är självklart endast min åsikt, och bör läsas som rättstavat även om så inte är fallet.
Med en vattenkokare tar det bara ett par minuter. Sätt på vattnet, medan det kokar upp tar du fram en kopp och till exempel en tepåse. När vattnet kokar häller du det i koppen, väntar några minuter och så är det klart.
Så vattenkokare är ett hett tips.
Hur kan det vara mindre bökigt än att koka vatten, i vattenkokare eller kastrull, och lägga i en tepåse, låta stå några minuter för att smaksätta vattnet samtidigt som det svalnar till drickbar temperatur?
Nu var det löste och inte i påsar, men jag tror inte det funkar då det tar ett tag för te att ge ifrån sig sin smak och det kommer smaka mer som vatten än te.
Kaffe är malt ner och på så sätt kan lättare ge ifrån sig smakämnena, som jag tror iaf.
Så du får nog hålla dig till det vanliga sättet
Du kan ju göra på russiska sättet, brygg väldigt starkt te en gång om dagen, ta en skvätt av det och tillsätt varmt vatten så har du vanligt te.
This!
"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/
Problematiken är liksom att när jag håller på med vattenkokaren blir resultatet att man måste hålla på med en ny tepåse och brygga nytt för varje kopp. Blir ganska bökigt, och det går åt en fasansfull massa tepåsar varje dag. Om jag brygger på vanligt vis i kanna måste jag gå upp tidigare på morgonen. Min teori är att jag med en vanlig kaffekokare på nått vis kan preppa det på kvällen och sen bara trycka på knappen innan jag går in i duschen på morgonen, så har jag färskt te varje morgon och kan ändå sova den där extra kvarten.
Allt i ovanstående post är självklart endast min åsikt, och bör läsas som rättstavat även om så inte är fallet.
Crunchys téguide:
Börja med att införskaffa dig en Tekanna typ som
http://www.art4m.se/Images/Produkter/Tekanna-Army-462900.jpg
Fyll denna sedan med varmvatten och lösté(Det är så mycket godare än tépåsar). När detta té har dragigt klart ser du till ha att ha en termos nära till hans som du kan hälla över ditt té i. Termosen kan t.ex se ut som:
http://www.dotcomgiftshop.com/files/imagecache/product/84279P...
Ditt té kommer nu hålla värme i termosen och det kommer räcka till flertalet koppar.
Nu är ju inte frågan om hur man använder vanligt löste ellre påste för att brygga te. Det är jag fullt medveten om hur man gör... Jag undrar enbart huruvida en vanlig kaffebryggare kan användas till det...
Allt i ovanstående post är självklart endast min åsikt, och bör läsas som rättstavat även om så inte är fallet.
Jag har aldrig testat att brygga te i en kaffebryggare. Jag har däremot bara kokat vatten i en för att sedan smaksätta med tepåsar. Av det lärde jag mig att inte brygga te i en bryggare som vanligtvis används och har använts till kaffebryggande - det smakar helvete.
I've been everywhere on Earth, even at the end of Excel
Nu är ju inte frågan om hur man använder vanligt löste ellre påste för att brygga te. Det är jag fullt medveten om hur man gör... Jag undrar enbart huruvida en vanlig kaffebryggare kan användas till det...
Tänkte mer på att lösa problemet med flera tépåsar genom termos och lösté.
Har du en badass termos så bör teet hålla sig någorlunda varmt över natten. Om du brygger det på kvällen t.ex. Då slipper du t.om. "flippa switchen". Jag ska nog fan testa att koka te i kaffekokare ikväll. Vi har nämligen en piece of shit vi inte bryr oss om.
Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.
Har du en badass termos så bör teet hålla sig någorlunda varmt över natten. Om du brygger det på kvällen t.ex. Då slipper du t.om. "flippa switchen". Jag ska nog fan testa att koka te i kaffekokare ikväll. Vi har nämligen en piece of shit vi inte bryr oss om.
Har tyvärr bara en sunkig liten termos jag fick av jobbet en gång... Åter kom med rapport om hur bryggandet gick!
Allt i ovanstående post är självklart endast min åsikt, och bör läsas som rättstavat även om så inte är fallet.
Det gick bra att brygga te i kaffekanna. Jag tyckte att det luktade lite som att det hade stått och dragit lite för länge, men smakade okej. Det märktes inte heller att vi hade kokat massor med kaffe i bryggaren.
Jag tror dock inte att det är en särskilt bra idé att låta teet stå och dra på en varm platta över många timmar.
Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.
Det gick bra att brygga te i kaffekanna. Jag tyckte att det luktade lite som att det hade stått och dragit lite för länge, men smakade okej. Det märktes inte heller att vi hade kokat massor med kaffe i bryggaren.
Jag tror dock inte att det är en särskilt bra idé att låta teet stå och dra på en varm platta över många timmar.
Den skumma lukten har kanske med det gamla kaffet att göra? Hade du teet i melittapåsen nu, eller hade du ned det i själva kannan?
Allt i ovanstående post är självklart endast min åsikt, och bör läsas som rättstavat även om så inte är fallet.
Melittapåsen.
Så vitt jag vet behöver kaffe stå och dra under längre tid än té, det verkar därför rimligt att kaffebryggare tar den tid det behöver för att göra kaffe. Dock så är jag inte alls särskilt känslig för té som har dragit någon minut extra, bryr mig inte att det blir lite beskt för jag använder mjölk som drar bort nästan all sådan udd.
Möjligt att kaffet gjorde lukten.
Jag tror inte att man behöver slänga tepåsar i kannan eller dyl, melittapåsen funkar bra även om man har små mängder löste i den.
Life is like a shit-sandwich; the more bread you have the less shit you eat.
Låter finfint ju! Jag bryr mig inte alls om ifall teet får dra lite längre. Brukar ändå låta mitt stå bortåt en halvtimme eftersom jag alltid glömmer bort att jag börjat brygga.
Då blir det nog till att införskaffa en kaffebryggare då Tack för hjälpen!
Allt i ovanstående post är självklart endast min åsikt, och bör läsas som rättstavat även om så inte är fallet.