Ännu en touchpärla funnen

Flakmonkey
Ännu en touchpärla funnen

Mikey Shorts heter det senaste iPad-spelet jag skaffat efter att ha använt Metacritic (det kan faktiskt vara användbart trots sifferhetsen) och jag är mer än nöjd med den här old school-plattformaren. Eftersom det är lite av en hyllning till den gamla tidens plattformare så har spelet både enkel grafik och upplägg. Det "story mode" som finns (24 banor totalt) går ut på att du ska rädda dina kamrater som förstenats genom att röra dem och särskilt mer än så är det inte även om det finns några enkla mellansekvenser som berättar någon form av historia. Visserligen mer avancerat än i super mario bros, men inte mycket.

Spelmekaniken är lika enkel den till ytan, men precis som fallet är med spel i 8 och 16-bitarseran ställer de ändå krav på spelaren. Du kan inte mer än springa framåt, bakåt, hoppa och glida längs med marken. Mer än så behövs inte när den är såpass precis och smidig som den ändå är. Har nog aldrig upplevt ett touchspel med lika bra kontroll där de försöker efterlikna en handkontroll. Visst är det tillfällen då jag trycker lite fel, det kommer ju alltid hända med styrning av den här sorten, men förvånansvärt lite ändå. Istället för frustration infinner sig därför den där härliga känslan av tillfredsställelse när man tar sig igenom en bana eller passage på ett smidigt och snabbt sätt.

Mycket handlar nämligen om det. Kampanjen i sig går att ta sig igenom väldigt fort då de flesta banor inte tar mycket mer än en minut att spela igenom, men ska du få alla stjärnor måste du göra det inom en viss tidsgräns och då finns det inte några marginaler för felsteg. En miss och det är bara att börja om. Utöver de första 24 banorna finns det därför också en ansenlig mängd banor som bara är utformade för att sätta dig på allt svårare prov för att få så bra tid som möjligt. Enkelt upplägg hela vägen, men enormt kul när det väl sitter. Lägg därtill leaderboards och möjligheten att köpa nya outfits till Mikey och du har ett spel med mycket innehåll för en billig peng.

Så har du en slant över och en i-makapär (tycks tyvärr inte finnas till Android eller WMP ännu) är det ett självklart köp. Iaf om du uppskattar när du sätts på prov. Är du en gamer som lägger dig ner och grinar så fort du måste spela om en sekvens mer än fyra gånger så bör du dock se dig om efter något annat att spendera tiden med...

#blogg

1
Skriv svar