Katastrofen: SimCity - dra lärdom EA!

Testpilot
Katastrofen: SimCity - dra lärdom EA!

Har med avsikt hållit mig borta från spelet då jag visste att det skulle bli problem.
Efter Diablo3 har man ju insett att:

Spelet är oerhört poppis + Always online DRM = Garanterad release-katastrof.

Nu har ju katastrofen bara blivit värre o värre , de har sagt den ena saken efter den andra som varit rena lögner eller påståenden som inte alls stämmer.

Jag kan förstå företagen att de vill ha always online för att förminska piratkopieringen , men denna metod är fel , så fel.
Den stora fördelen är att efter detta fiasko så tänker de nog efter både 1,2 ,3 eller 4 ggr innan de försöker göra nåt liknande.

När man bygger onlinekomponenter för singleplayerspel skall man uppfylla en del kriterier:

1: Det skall inte förstöra din upplevelse om du ej är online.
2: Det skall ha nån typ av nytta i spelet att vara online. (tex patchar och uppdateringar är bra)
3: Som företag är det din jävla skyldighet att dimensionera för värsta scenariot , inte nåt jävla ”normalscenario” som kommer senare. Då är alla redan förbannade för du inte dimensionerat antalet servrar rätt.
4: Krävs det always online , så krävs det att dina servrar är always online forever , inte? Stänger du av servrarna efter 5 år? , nej då ska du inte ha always online heller. En halvmesyr är att patcha bort dessa krav i efterhand.

Simcity , det hade kunnat göras så mycket bättre utan detta fiasko, min lösning =
Skapar man en privat region med sig själv = offline läge = krävs ej uppkoppling = problemet löst!

Nu till mina intryck av spelet:

Simcity har ju alltid varit jättekul att bygga stora städer och försöka få sin stad att gå runt utan att gå back och konkurs

Nya Simcity har ju det grafiska som är hur kul som helst att titta på sina micromänniskor som åker runt i stan.
Jag satt säkert 15-20 minuter och följde en sopbil på sin tur runt stan för att fylla upp sig med 5 ton sopor. Att kolla in sjukdomar , vatten , sopor och annat är snyggare än nånsin.

Sen kändes spelet betydligt roligare att spela , det var lätt att komma igång och just den biten med att ha en region av städer där man kan specialisera sin stad är jäkligt bra!
Nackdelen är ju att stadskartorna är ju patetiskt små , med alla specialbyggnader man kan bygga sjukhus , sport stadion , industrikomplex och hur många saker som helst tar ju platsen slut på nolltid och man har ingen yta alls för sina bostäder och annat.

Man känner inte att man har plats med järnvägar eller bygga grönområden eller annat, varenda millimeter måste utnyttjas!
Massor med spaltmeter skrivet om hur spelet är ganska buggigt just nu med trafikstockningar och annat som inte funkar som det skall , trist.

Slutsats av helgens spelande:

Köp ej detta!

Enda anledningen att köpa är om du är inbiten Simcity fantast med stabil internetuppkoppling.
Jag ångrar att jag faktiskt gett dem pengar , tur nog gick jag inte på hype om att köpa deluxe med extra smör versionerna på Origin. (puh!)

#blogg

Medlem
Katastrofen: SimCity - dra lärdom EA!

Jag var faktiskt otroligt pepp på spelet, men är oerhört glad att jag aldrig köper på releasedatum. (även om det ibland är svårt att hejda sig) Det lönar sig att låta andra spela och ge sina utlåtanden innan.

Medlem

Jag väntar nog med att köpa detta. Då min lina har en tendens att dö ibland.

Visst är det en sjyst idé att köra online och så, men ett Simcity utan ett offline-läge känns ju bara urbota dumt. Kan väl låta konsumenten få välja.

Med deras tankesätt så skulle man endast kunna välja en meny på Donken. Överdrivet kanske, men ungefär så det känns med detta.

Testpilot

Har blivit mer och mer cyniskt inställd till detta med pre-order.
Oftast får man absolut inget extra av att förhandsboka spelet och i många fall så kan ju spelet vara totalt skit.

Så jäkla glad man inte förhandsbeställde Aliens Colonial marines

Ångrar mina förköp av Hitman Absolution , Duke forever samt till viss del Simcity .. hade varit en bättre grej att visa med plånboken att man inte accepterar sånt skit.

När det landar i REA-backen för 49:- Då blir det köp, för då är förhoppningsvis barnsjukdomarna fixade.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

1
Skriv svar