Carmack lämnar Id Software

Flakmonkey
Carmack lämnar Id Software

Det kommer kanske inte som någon jätteöverraskning med tanke på hans uttalanden de senaste åren. De har ju trots allt inte genomsyrats av någon enorm skaparglädje kring spelutveckling. I ärlighetens namn är det kanske också det bästa för både honom och Id, men det känns ändå som att en era går i graven med som en av FPS-genrens skapare.

Citat:

"John Carmack, who has become interested in focusing on things other than game development at id, has resigned from the studio," id's studio director Tim Willits told IGN.

Mer info hos IGN

#blogg

Redaktör
Carmack lämnar Id Software

Den allmänna bilden är lite att Carmack själv ansvarar för allt i Ids spel, vilket kanske inte är så kul när själva spelandet inte når upp till samma klass som tekniken i dem. Id har inte varit i storform sen Quake 3 tycker jag.

Men visst är det en era som tar slut. Jag håller Quake 3-motorn och dess avarter som den bästa som driviti en shooter - styrningen i Q3, känslan i CoD 4, Return to Castle Wolfenstein med flera...


signatur
Flakmonkey

Om den bilden stämmer med verkligheten så kan det nog vara mycket därför som spelen inte riktigt hängt med utvecklingen. Tekniskt har de förstås alltid varit i framkant för där har ju Carmacks sidor enbart påverkat positivt men när det gäller speldesign och underhållning känns han inte riktigt som rätt man bakom rodret. För Ids skull hade det nog varit bättre om han haft samma roll som Tim Sweeney dvs mer eller mindre enbart fokusera på tekniken och lämna speldesignen helt i andras händer.

Men man får ju hoppas att han kommer engagera sig mer i Occulus Rift nu för om han sätter tänderna i den så kan det nog bli riktigt bra

1
Skriv svar