Våldsdebatten om tv-spel

Medlem
Våldsdebatten om tv-spel

Ett faktum idag är att väldigt många spelar något typ av spel, om det är på telefonen, konsolen eller datorn spelar ingen roll. Många av dessa spel är inte lämpade för alla personer som spelar dem.

Det finns en anledning till att det står 18+ på senaste GTA eller Call of Duty. Personer som är yngre än det ska självklart inte spela den typen av spel där man kan i spelet köra och skjuta ihjäl varandra, torrtera andra och bara allmänt våld.

I USA ser vi fall av skolskjutningar där gärningsmannen har spelat våldsamma tv-spel och just att han eller hon har spelat tv-spel lägger de vikten i/på, inte på att personen har använt sig av skjutvapen. Visserligen kan de våldsamma inslagen i spelen trigga någonting om personen har psykiska problem från början, men personen har ändå fått tag på ett skjutvapen för att kunna begå handlingen med.

Här hemma i Sverige så är 18+markeringen endast en rekommendation och ingen lag, men vissa butiker har blivit hårdare och kräver identifikation vid försäljning eller att man har med sig en myndig person. Eller att man helt enkelt har åldern inne.

Jag anser dock att det största problemet är att föräldrar inte tar sitt ansvar. Barn som är under den rekommenderade åldersstämplen bör inte spela det spelet, och just där har inte föräldrarna någon koll. En lösning kan vara att föräldrarna är med när dem spelar. Eller inför att 18+markeringen blir lag.

Det är föräldrarnas ansvar att se till att barnen/barnet inte spelar GTA eller Call of Duty när de inte får, och att vi i Sverige kanske inför att 18+-markeringen blir lag.

#blogg

Medlem
Våldsdebatten om tv-spel

Att lagstifta skulle nog inte funka, då man kan köpa det mesta digitalt.


signatur

-^-^--^-The sound of a bat cutting through space and time-^-^--^-

1
Skriv svar