5i3: Spelnyheter - Vecka 48

Medlem
5i3: Spelnyheter - Vecka 48

1. Det klassiska System shock från 94 får en remake.

Det bekräftar Night Dive Studios, Stephen Kick i en intervju med Polygon. Tidigare arbetade studion med ”System Shock: Enchanced edition” som släpptes i september 2015, men nu vill de alltså gå ett steg längre för att göra en fullkomlig återvitalisering av spelet.

”Vi har varit i kontakt med de ursprungliga System shock-utvecklarna och alla framtida iterationer av spelserien kommer vara väldigt nära kärnan av originalet”, säger Kick till Polygon.

http://www.polygon.com/2015/11/25/9801434/system-shock-remake...

2. Det kontroversiella Dead or Alive Xtreme 3 kommer inte till Europa eller USA.

Detta efter ett svar från seriens officiella Facebook-sida.

”Vi kommer inte skeppa spelet i Väst och vi har heller inga planer på att ändra vårt beslut.” skriver dom och fortsätter: ”Vi är inte intresserade av att ta del av debatten om hur spelindustrin porträtterar kvinnor”

Nu säger Spelutvecklaren till Huniepot på Twitter att de är redo att erbjuda en miljon dollar för att Dead or Alive Xtreme 3 ska släppas i USA. Huruvida detta är ett seriöst erbjudande eller ett PR-trick från HuniePots sida är fortfarande oklart.

https://www.facebook.com/deadoralivegame/posts/75781972432211...

https://twitter.com/HuniePotDev/status/669411212241825792

3. GameStops försäljning av Battlefront, Assasins Creed och Halo nådde inte förväntningarna. Uppgiften kommer från Gamestopchefen Paul Raines under ett investeringsmöte.

Och att detta skulle bero på att den digitala försäljningen har ökat tror företagets Tony Bartel inte på.

”Vi är fullt förstående och övertygade om att inget spel detta kvartal har passerat den normala digitala försäljningen.”

Ungefär en dag efter uttalandet rapporterar EA att Star Wars Battlefront har slagit rekord och är företagets största digitala släpp någonsin.

http://www.gamespot.com/articles/halo-5-star-wars-battlefront...

4. Sångaren i bandet Breaking Benjamin riktar skarp kritik mot nya Star Wars: Battlefront

Benjamin Burley är ett känt Star Wars-fan, och han ska efter att ha fått en kopia av spelet ha publicerat ett uppmärksammat inlägg på Instagram. Bland annat med den sönderbrutna spelskivan och texten:

”Dom ville betala mig att säga att jag gillar det här skitspelet. Jag skulle hellre titta på de nya Star Wars-filmerna är att spela en mer sekund av det här. Tack för att ni förstörde Star Wars EA.”

Under en intervju med Benjamin Burley förklarar han mer i detalj varför spelet är dåligt. En av anledningarna är hur du dör direkt när du spawnar och även att träffsystemet är dåligt.

http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20151126/breaking-benjamin-...

https://www.youtube.com/watch?v=zzvKDWcZkQs

5. Playstation 4 slår rekord med över 30 miljoner sålda enheter.

I ett pressmeddelande går Sony ut med uppgifterna att det har sålts 30,2 miljoner Playstation 4 runt om i världen.

En rekordstor siffra för Sony. Detta går att jämföra med Playstation 2 som uppnådde samma siffra fast på tre år. Även utmanarna Microsoft och Nintendo ligger långt bakom med 16 miljoner sålda Xbox One-enheter och 11 miljoner sålda Wii-U enheter.

http://www.forbes.com/sites/erikkain/2015/11/26/playstation-4...

OBS: Detta är en pilot. Lämna gärna konstruktiv kritik i kommentarsfältet.

#blogg

1
Skriv svar