Försäljningsrekord! DoaX3

Medlem
Försäljningsrekord! DoaX3

Spelet som inte släpptes i EU/US i rädsla för förtryck har aldrig sålt så bra som det gör nu.
Lyckad PR stunt eller missnöjda spelare som röstar med börsen?

När Koei Tecmo gick ut med att spelet inte skulle släppas i EU/US för att dom var rädda för bakslag från 3e vågs feministerna skapades det många rubriker.
I stort sett alla tidningar skrev om det och många gamers visade missnöje över valet att inte släppa och var snabba på skylla på 3e vågs feministerna.
3e vågs feministerna var snabba på att svara och att det endast var en PR stunt för det inte fanns en marknad för spelet i EU/US, trots att spelet sålt som bäst i USA. Till viss del har dom rätt då spelet sålt dåligt i överlag och ska inte vara något höjdarspel. Jag har inte spelat så kan inte kommentera hur bra eller dåliga spelen är.

Det jag finner intressant är missnöjet alla gamers visade mot feministerna och förhandsbokade spelet genom play-asia för att ge Koei Tecmo sitt stöd och köpa det här översexualiserade spelet i ren protest.

Visst funkade det och nu har play-asia slagit alla tidigare försäljningsrekord. Det är inte dåligt för en butik som sålt asiatiska importspel som tex. Pokemon, Zelda, Mario, Star Fox, Persona, Star Ocean osv.

http://www.dualshockers.com/2016/03/29/ps4ps-vita-exclusive-d...

Så visst går det att rösta med börsen, Är du missnöjd med ett spel eller något i spelet så köp det inte. Vill du visa ditt stöd så köp.
I det här fallet var det nog många som visade sitt stöd och det ska vi vara glada över.

#blogg


signatur

PC - PS4 - PS3- PS Vita - Wii U

Medlem
Försäljningsrekord! DoaX3

Retrospektivt så kan det då konstateras att deras PR-stunt lyckades.


signatur

En demonstration: Demon.
Ett demonstrations-ex: Demot.

1
Skriv svar