[Tips] "Försvunna" steam spel?

Medlem
[Tips] "Försvunna" steam spel?

Hej!

Tydligen har flera reddit användare rapporterat att de "förlorat" ett stort antal spel från deras totalt ägda spel siffra, t.ex om det tidigare stått att du ägt 1000 spel, så med senaste API förändringarna gjort att du nu kanske har 920 ägda spel. MEN du har fortfarande 1000 spel i din lista. Det verkar ha med att många, väldigt många spel har försvunnit från steams butik, det kan vara att spelen fått nya utgåvor osv. Och då räknas de inte in hos ägaren. Tydligen hade jag "förlorat" Metro 2033 och last light, då butiken enbart har Redux edition nu. Även Duke nukem megaton edition, Dear Esther och många fler var borta.

Detta är ett stort problem för personer som speciellt samlar på spel på steam, och även folk som jagar badges, det vill säga om du äger 1000 spel så får du en badge, men efter det här så har folk förlorat sina badges då de förlorat ett bra antal spel.

Vet inte om detta har med att licenser från flera spelutvecklare/utgivare har gått ut. Men jag skulle vilja veta mer om detta, och därför hoppas jag att FZ kan gräva lite

Ops, vad jag har förstått så kan du fortfarande installera spelen som du köpt, om steam inte ta bort dem helt, så som digital homicide spelen som var ytters skit.

Reddit trådarna:
https://www.reddit.com/r/Steam/comments/6li55u/changes_in_ste...

https://www.reddit.com/r/FreeGamesOnSteam/comments/6ljdr6/did...

Några reddit användare sa att man kunde använda denna sida som använder steam api för att kolla vilka spel som har försvunnit från din lista. Man måste tydligen äga över 500 spel för använda tjänsten, o jag hade bara 300. Plus om ni är som jag så är jag lite sisådär med sidor där man måste logga in på, fast att de använder steams egna api vilket ska vara säkert.
https://steam-tracker.com/

1
Skriv svar